19 ročný Švéd chcel zachrániť Švédku pred znásilnenim, Afričan ho zabil

22.05.2020 23:29

Tommie Lindh bol svedkom ako sa dvaja Afričania pokúšali znásilniť mladú Švédku a pribehol jej na pomoc. Jeden z nich, 22 ročný migrant zo Sudanu ho  preto zavraždil.

Skonal 10. mája v meste  Härnösand v švédskej provincii Västernordland. Bola to brutálna a nepochopiteľne úplne zbytočná vražda. Vrah z Afriky nemal najmenší dôvod k tomu, aby zabíjal. Lindh bol študentom v 20 tisícovom meste a býval, ako aj mnohí ďalší študenti,  v malej štvrti, kde boli domy s apartmánmi pre študentov.

V nedeľu 9.mája, skoro ráno počul z blízkeho apartmánu v dome, kde aj on býval, ženský hlas volajúci o pomoc. Neváhal ani sekundu a vbehol do miestnosti, odkiaľ zaznieval zúfalý hlas mladej ženy. Hneď sa  vrhol na dvoch študentov, afrických migrantov, ktorí chceli ženu spoločne znásilniť. V nasledujúcom momente vytiahol 22 ročný muž zo Sudanu, Abubaker Mohamed, nôž a niekoľkokrát ho vrazil do tela Lindha.

Mladej Švédke sa podarilo újsť a okamžite mobilom privolať políciu. Tá prišla veľmi rýchlo.  Z početných rán krvácajúceho a bezvedomého Lindha previezli okamžite do kliniky. Napriek úsiliu lekárov svojim ťažkým zraneniam podľahol a na druhý deň skonal.

Vraha polícia zatkla. K vražde sa nepriznal a tvrdil, že sa len bránil a v obave o život použil nôž. Rýchlo sa ale ukázalo, že išlo o muža, ktorý sa už dopustil viacerých trestných činov. Je nepochopiteľné, že nikdy nebol odsúdený do väzenia. Švédska justícia je podobne ako nemecká benevolentná k trestným činom migrantov.

Teraz bol obžalovaný z pokusu o znásilnenie a z vraždy. Je vo vyšetrovacej väzbe.