2. časť: Obrovská pyramída v Antarktíde. Postavená pred viac ako 50 000 rokmi?

13.03.2016 19:40

 

Títo vedci hovoria, že je treba vyslať novú veľkú expedíciu, ktorá bude vybavená všetkými potrebnými prístrojmi a bude môcť presvedčivo zistiť, či ide o umele postavené pyramídy.

Najvyššia z pyramíd sa nachádza bezprostredne na pobreží. Zmienené dve menšie pyramídy sú blízko seba a sú od pobrežia vzdialené 16 kilometrov.

Súčasná veda vychádza z toho, že Antarktída vyzerala v dávnych dobách celkom inakšie ako dnes. Analýzy z roku 2009 ukázali, že v Antarktíde v tých časoch boli teplé letá, s teplotami nad dvadsať stupňov. Bola dokonca pokrytá dážďovými lesmi, podobným tým, ktoré sú dnes na Novom Zélande. Obývalo ju veľké množstvo organizmov. Ak by v tom čase na tomto kontinente boli žili ľudské bytosti - čo dnes už pripúšťajú viacerí odvážni vedci - tak by tam boli mali veľmi vhodné a priaznivé podmienky pre život.  

Cheopsova pyramída v Egypte má dĺžku jednej strany svojej základne 230 metrov. Tá istá strana obrovskej pyramídy v Antarktíde má však až 400 metrov.

Uzavriem tým, že jej zhliadnutie umožnilo až to, že v posledných rokoch prišlo v Antarktíde k veľkému oteplovaniu a množstvo ľadovcov a snehovej pokrývky bolo roztopené, a tak sa z večného snehu a ľadu oslobodila špica pyramídy, kým jej podstatná časť je ešte ukrytá. Z pyramídy vyčnieva asi 50 metrov.

Koniec