31. časť: Veľkomoravská ríša a jej mudrc; moje románovo-faktografické rozprávanie

22.12.2017 23:51

Mal dojem, že je od neho o niečo staršia. Odhadol ju na osemnásť rokov. Jej dokonalá postava s výraznými ženskými formami sa pohybovala graciózne ako divá mačka. Najprv sa začala venovať údržbe jeho hlavy. Kým mu umývala vlasy, tak si pritom pospevovala hrdelným hlasom nejakú clivú hebrejskú melódiu, ktorá sa mu veľmi páčila.

Keď skončila s umývaním, tak mu vlasy trochu pristrihla a začala s masírovním šije a ramien. Nasledovalo ostrihanie nechtov na rukách i na nohách. Všetko robila s veľkým citom. Keď mu začala masírovať chrbát, tak jeho telo už celkom vibrovalo príjemnými slastnými pocitmi a začal v ňom pociťovať rastúce erotické napätie.

Potom ako skončila s masážou chrbta, tak mu naznačila, aby si ľahol na znak, lebo mu chcela  masírovať aj prednú časť tela. Obrátil sa a rúška, ktorou  mal ovinuté bedrá, nezabránila tomu, aby oči dievčaťa nezbadali, že jej masáž spôsobila to, že sa na jednom mieste nápadne vyformovala do kužeľovitej vyvýšeniny.

Pekná Hebrejka ho niekoľko okamihov so zjavnou úľubou pozorovala a potom položila obe ruky tesne vedľa miesta, ktoré jasne poukazovalo na to, že mladý muž bol veľmi vzrušený.

„To tu sa dvíhať divoky zlý drak?“

Opýtala sa dievčina hlasom, ktorý prezrádzal, že sa jej Anastázius páčil.

„Áno, drak je niekedy divoký, ale nie je vôbec zlý. Len by sa veľmi chcel vzniesť a si zalietať. Ale v žiadnom prípade sa ho nemusíš obávať, neublíži ti pri svojom lietaní,“

odpovedal s úsmevom Anastázius, prekvapený jej zmyslom pre alegorickú reč.

„Ak ty naozaj chcieť, tak ja môcť mu pomôcť, aby hneď začať lietať.“

Dievčina to povedala so vzrušeným hlasom a v nasledujúcom momente pritlačila jednu ruku na medzičasom už veľmi nápadne vztýčenú látku, ktorá už viac odhalovala, ako zakrývala.

Anastázius len krátko povedal:

„Áno, prosím ťa o to, aby si poslúžila drakovi.“

Hebrejka vstala a strhla ladným pohybom ruky malú zásterku zo svojho tela a Anastázius plný vzrušeného obdivu pozeral na jej nahé telo a potom zapichol zrak do stredu jej hustého čierneho trojuholníka. Ona pozorovala s úľubou jeho vztýčeného draka a potom ho vzala do rúk a krátko ho zblízka skúmajúc poznamenala:

„Drakovia našich hebrejských muži mať oveľa menej koža ako tvoj drak (tým náražala na to, že Hebrejci boli obrezaní), ale tvoj drak sa mi zdať väčší a silnejší.

„Poď už ku mne a vyskúšaj sama jeho silu a nasýť ho poriadne, lebo má už obrovský hlad.“

Povedal netrpezlivo Anastázius a prudko ju pritiahol  na svoje telo.

Obaja sa rozosmiali a potom  sa už naplno oddali ukájaniu hladu veľkého vztýčeného draka. A trvalo to veru dlho, kým dievča ukojilo jeho veľký hlad k plnej spokojnosti oboch.

# # # # # # # # # # # # #

Doma ho očakávala len jeho matka Irene. Otec odcestoval pred dvoma dňami kvôli nejakým obchodným záležitostiam do hlavného mesta. Okrem toho sa tam chcel ohlásiť aj u veľkého Leona Grammatika, ktorého poznal už dávno osobne. Mal so sebou aj odporúčajúci list od Eutymia, v ktorom starý mudrc nadšene opisoval svojho geniálneho žiaka Anastázia a Leona prosil, aby ho prijal na štúdia na Magnaurskú univerzitu a sa ho osobne ujal.

„Kali spera, fili mu, dobrý večer, syn môj“,

privítala ho Irene s láskavým úsmevom a povedala žartovne:

„Dnes ste sa so starým pánom akosi dlho nemohli rozlúčiť. Slnko už dávno zmizlo za horizontom a teba ešte stále nebolo doma. Inokedy predsa prichádzaš domov pred západom slnka.“

„Dnes sme mali mimoriadne zaujímavé a veľmi neobyčajné rozhovory a diskusie.“

Oznamoval svojej matke Anastázius, pričom sa málinko začerveňal a nežne ju objal a pobozkal na čelo.

Bol od nej o dobrú  hlavu vyšší a keď ju chcel bozkať, tak sa musel poriadne skloniť. Irene bola nižšia, ale štíhla žena, s výrazne bledou pleťou, u byzantských žien veľmi zriedkavou. Za mladi mala vlasy čierne ako havran. Medzičaom sa už výrazne postriebrili. Ale tvár mala stále mladistvú, takmer bez vrások.

Pokračovanie nasleduje