Aktuality.sk klamali vo svojom článku z 31.7. o nemeckých popieračoch očkovania

01.08.2021 23:42

Už titulok tohto článku je nepravdivý: „Nemeckí popierači očkovania vyjdú do ulíc. Polícia im protesty zakázala“

Querdenker, ktorých článok lživo nazýva popieračmi očkovania, nimi však vôbec nie sú. Títo ľudia odvážne a plným právom, ktoré im zaručuje demokracia (tá ale  už v Nemecku má veľké trhliny) demonštrujú proti korona politike vlády, proti jej mnohým  nezmyselným korona opatreniam a proti lockdownom, ktoré ničia existencie. Nikdy ale nepopierali očkovanie ako také, aj keď medzi nimi sú mnohí, ktorí sa nechcú očkovať. Tých je ale v Nemecku obrovské množstvo, a to vo všetkých vrstvách obyvateľstva – veľmi mnoho aj medzi lekármi a zdravotníkmi.

Aj ďalšia výpoveď je lož – protesty nezakázala polícia, ale hanebným nedemokratickým spôsobom justícia. Klamstvom je aj tvrdenie Aktualít, že členovia tohto hnutia nenávidia očkovanie i novinárov. Len odmietajú novinárov mainstreamu, lebo tí ich pravidelne a dlhodobo očierňujú a robia z nich rozbíjačov a škodcov spoločnosti.

Paušálne tvrdiť, že nenávidia očkovanie je tiež lož, lebo medzi nimi sú aj takí, ktorí sa dali očkovať, ale odmietajú opatrenia.

A nesprávna je aj výpoveď Aktualít, že hnutie je už pomerne masové, lebo ono je už dávno masové a v súčasnosti je už extrémne masové. Veď v každom nemeckom veľkomeste – je ich 80 - sa pravidelne konajú veľké demonštrácie hnutia. Uvediem tu len Stuttgart, kde sa hnutie označuje ako „Querdenker – 711 – Stuttgart“ a jeho členovia o sebe vyhlasujú, že sú mierovým, mimostraníckym a slobodu vyznávajúcim hnutím.  Preto nie sú žiadnymi nenávistníkmi, ako luhajú slovenské Aktuality. V tomto prípade sú to práve oni, ktorí zažívajú nenávisť mnohých politikov.  Len samotné stuttgartské hnutie má 100 000 členov a ich počet neustále rastie.

Cez víkend sa konalo v Nemecku viac ako 20 masových demonštrácií hnutia Querdenker, hoci všetky boli súdne zakázané. Najviac účastníkov bolo  v Stuttgarte a Berlíne. Proti nim bolo nasadených asi do 3000 policajtov, z ktorých nejeden sympatizuje s hnutím.

Krátky úryvok o demonštráciách z mainstreamu:         

Trotz des Verbots mehrerer Demonstrationen aus der "Querdenker"-Szene sind in Berlín Tausende Menschen auf die Straße gegangen. Dabei kam es am Sonntag mehrfach zu Auseinandersetzungen zwischen Protestierenden und der Polizei.  

Preklad:

Napriek zákazu viacerých demonštrácií z Querdenker-spektra, prišli do ulíc Berlína tisícky ľudí. Pritom v nedeľu prišlo k viacnásobnym konfrontáciám medzi protestujúcimi a políciou.

Na záver dodám, že zdôvodnenie zákazu demonštrácii bolo nielen absurdné, ale bolo zároveň aj výsmechom nemeckej ústavy, ktorá zaručuje právo demonštrovania:

Keďže možno predpokladať, že demonštrujúci nebudú dodržiavať opatrenia, tak je demonštrácia zakázaná.

Na základe tohto by však mohol nemecký súd podobne vyhlásiť:

Keďže možno predpokladať, že prichádzajúci migranti budú kriminálni, tak im nie je dovolené vstúpiť do Nemecka.

V tom prípade by ale sudca, ktorý by to urobil, bol pozbavený svojej funkcie a obžalovaný za porušovanie ľudských práv a za nenávisť voči migrantom.

 

Ako oznámil hovorca berlínskej polície, tak bolo zatknutých 500 demonštrantov.