Anglicko na koronu trpí veľmi, ale: Pláže boli 25.5. preplnené na „prasknutie“

26.05.2020 23:32

V pondelok bol v Británii štátny sviatok. Počasie bolo teplé, na oblohe takmer žiadne mraky a teplomer ukazoval na juhu Anglicka v tieni až 26 stupňov. Za normálnych okolností by to bola pozvánka pre desaťtisícky Angličanov, aby strávili taký deň, aké sú v Anglicku pomerne zriedkavé, na ich obľúbených plážach. V Británii ale zúri korona a vláda už vopred vyzývala občanov, aby napriek letným teplotám dodržiavali všetky korona opatrenia a aby sa rozhodne vystríhali návštev pláži a iných lokalít, ktoré sa v takých dňoch hromadne navštevujú.

V Španielsku, Taliansku či Grécku už bolo tento rok veľa takých, i oveľa horúcejších dní. Napriek tomu tam ostali morské pláže prázdne. Bol som presvedčený, že tak je to samozrejme aj v Anglicku.

V utorok ráno mi zatelefonoval Hans-Jürgen, kolega žurnalista z Kolína, môj dlhoročný priateľ a v rozhovore mi povedal, že mi mailom poslal zaujímavú a prekvapujúcu informáciu, ktorú uverejnil ich kolínsky Express.

Keď som neskôr otvoril jeho mail, nechcel som veriť vlastným očiam.

Išlo o Anglicko a ďalej pokračujem tým, čo som sa z mailu dozvedel.

V pondelok bol v Británii sviatok Spring Bank Holiday a napriek naliehavej výzve vlády sa vydali tisícky ľudí v juhoanglickom meste na morskú pláž, v Anglicku veľmi obľúbenú. Slnili sa tam natlačení jeden vedľa druhého a bez rúšok.

Prikladám link, ktorý som mal v správe od Hansa-Jürgena. Keď ho otvoríte, je tam záber z pláže a ten hovorí za všetko.

A tak ďalší môj komntár je zbytočný – už len to, že v Nemecku by to nebolo možné, lebo okamžite by zasahovala polícia  a na takom mieste, ako je táto 11 kilometrová pláž, by bola už od rána preventívne prítomná a by nepripustila, aby sa tam ľudia hromadili.

https://www.express.de/news/panorama/aufgenommen-am-25--mai-2020-fotos-von-ueberfuelltem-strand-in-england-machen-sprachlos-36749928