Atraktívne ženy veľmi zhoršujú intelektuálne výkony mozgu muža

26.05.2018 23:32

Ľudová múdrosť tvrdí už dávno, že pekné ženy dokážu mužom dokonale pomotať hlavu. Avšak to, že krásne a erotické ženy môžu mužom mozog takmer  (samozrejme nechtiac) celkom vypnúť, keď sa s nimi stretnú, to je celkom nové poznanie. Máme na to aj dôkaz, a to od holandských vedcov.

Mimochodom, ich poznatok môže konečne objasniť aj to, prečo nejeden pokus mužov o ich „zbalenie“ úplne zlyhá. Holandskí vedci z Radboud univerzity v Nijmengene testovali intelektuálnu výkonnosť vysokoškolských študentov pri stretnutí s atraktívnou ženou. Krátko po takom stretnutí museli muži riešiť jednoduché problémy a  celkom jednoduché matematické úlohy.

Výsledok bol veľmi prekvapujúci: Ak sa stretne nejaký muž s atraktívnou ženou, tak počas stretnutia a ani krátky čas potom nie je schopný logicky a uvážene premýšľať – jeho mozog zlyháva, akoby užil poriadnu dávku alkoholu.

Dôvodom toho je to, že muži sa v takej situácii mimoradne snažia urobiť na peknú ženu silný dojem a okrem toho sú v nich intenzívne vybudené erotické fantázie, ktoré vzťahujú na ňu.
V tomto sa ženy od mužov úplne odlišujú! Ženy reagujú celkom inakšie – mozog ženy funguje pri stretnutí s atraktívnym mužom celkom normálne a nemá nijaké výpady intelektuálnych aktivít.