Bavorskeho epidemiológa Pürnera zdegradovali ako šéfa Zdravotného úradu, kritizoval korona opatrenia

12.12.2021 23:38

Epidemiológ, odborný lekár a publicista Friedrich Pürner bol riaditeľom Zdravotného úradu v bavorskom Aichachu-Friedbergu (134 000 obyvateľov).

Bol zo svojej pozície jednoducho odstavený, čo on sám nazýva preloženie na iné miesto ako potrestanie.

Pürner je 54 ročný renomovaný odborník, ktorý svojho času zložil aj špeciálnu odbornú skúšku a po nej ma diplom ako Master of Public Health. Ako skvelý expert a priamy odvážny človek, ktorý hovorí otvorene, čo si myslí, viackrát verejne kritizoval korona opatrenia nemeckej i bavorskej vlády.  Dôvod preloženia mu „samozrejme“ nebol oznámený, ale nielen pre neho je jednoznačný. Svoju kritiku vyjadril vecne a zdvorilou formou.

Skritizoval viaceré aspekty oficiálnej korona politiky.

Medziiným stanovovanie hodnôt incidencie. Metódu kritizoval už aj minulý rok a dokázal, že tieto hodnoty  nemajú fakticky takmer žiadnu výpovednú schopnosť. Podľa Pürnera najmä preto, lebo tieto hodnoty nezodpovedajú počtu skutočne chorých, ale len zahŕňajú všetky laboratórne hlásenia bez ohľadu na to, či niekto je skutočne chorý, alebo či dotyčný je celkom bez zdravotných ťažkostí.

Svojej kritike podrobil  aj prístup propagátorov oficiálnej korona politiky k pozitívnym korona testom. Pozitívny test informuje len o tom, že časti zo SARS-CoV-2 alebo špeciálne proteinové súčasti boli identifikované a len preto sa test prejavil ako pozitívny. Ale už len aj praktické skúsenosti ukazujú, že nie všetci, ktorí sú testovaní ako pozitívni sú aj naozaj chorí. Napriek tomu sú aj úplne zdraví ľudia, ak mali pozitívny PCR test, klasifikovaní ako chorí Covid pacienti, a tak sa samozrejme potom aj dostanú do štatistiky koronou inifikovaných a zároveň ale ako zdraví musia ísť do karantény.

Už minulý rok kritizoval Pürner aj to, že korona politika nezmyselne a neodôvodnene určila len hodnotu incidencie za jediné kritérium pri vyhlasovaní a určovaní korona obmedzení.

Povedal, že to bolo čisto len politické rozhodnutie a že pandémiu vyhodnocuje len nedostatočne. Hodnoty incidencie vyjadrujú len počet nových ochorení  v istom časovom rozmedzí. To znamená, že ide len o oznámené incidencie, teda že každý pozitívny test sa nahlási, a síce nezávisle od toho, či je niekto chorý alebo nie, alebo či niekto napriek pozitívnemu testu nemá ani najmenšie symptómy. A práve to je veľkou chybou.

Pürner sa proti rozhodnutiu svojho zamestnávateľa, ktorý ho bezdôvodne preložil na iné miesto, odvolal na súde a zatiaľ sa ešte súdne pojednávanie nekonalo.