Berlín: Všetci sme rovní, ale poslanci sú rovnejší. Preto nemusia isť do korona-karantény

05.10.2020 23:14

V demokracii platí, že všetci sme rovní, teda, že máme rovnaké práva. Tzv. pandémia korona-Covid-19 nás však systematicky oberá o naše práva. Nie však všetkých rovnako. Privillegovaní (ti čo majú politickú moc) smú to, čo nám zakazujú.

Politici spútavajú občanov s opatreniami, ktoré pre nich neplatia! V Nemecku sa stávajú nové zákazy a obmedzenia čoraz neprehľadnejšie. Z celej splete nezmyselných zákazov len jeden príklad.

Spolkové krajiny Porýnie-Falcko a Šlezvicko-Holštajnsko (a len tie a žiadna iná – a nikto netuší prečo len dve,  zrejme ani len tí, čo to nariadili) vyhlásili oficiálne štyri mestské časti Berlína za korona-riziko-oblasti.

To znamená pre ich obyvateľov nasledovný fakt:

Kto pocestuje z Berlín-Mitte, Neukölln, Friedrichshain-Kreuzberg, Tempelhof-Schoeneberg  (berlínske štvrte) do uvedených dvoch krajín, ten tam musí isť okamžite na dva týždne do karantény.

Na to reagovala hneď Spolková vláda:

Toto ale v žiadnom prípade neplatí pre poslancov Bundestagu.

O niečo neskôr sa podobne vyjadril Berlínsky Senát a ten to „vybavil“ nielen pre poslancov, ale pre celú vládu.

Okrem toho sú podľa nariadenia Spolkovej vlády oslobodené od povinnej karantény aj ďalšie osoby, ktorých činnosť je dôležitá pre vládu, pre komúny a podobne.

To ale je privilég, ktorý si politika vyhradila absolútne neprávom sama len pre seba.

Všetci vieme, že karanténa je obrovským zásahom do slobody občanov a samozrejme aj do ich privátneho života. Keď je už teda nariadená, tak musí platiť pre všetkých a to bez rozdielu, a teda samozrejme aj pre politikov. Tí sa ale z toho s aroganciou pre nich typickou vyčlenili a vyvýšili sa nad národ.

To je však totálny výsmech demokracie. A preto sú neustále protesty a demonštrácie proti korona opatreniam v Nemecku predovšetkým protestami proti politikom.