Bezmocný štát: Veľká krvavá bitka v Rastatte medzi tureckým a afgánskym gangom

24.03.2019 19:56

Odohrala sa v sobotu medzi 16. a 17. hodinou pred železničnou stanicou  50-tisícového bádenskeho mesta Rastattu. Zúčastnilo sa jej do sto ôsob. Padali výstrely, tiekla krv, boli zranení. Nemeckí občania húfne utekali zo životunebezpečného miesta. Zasahovala polícia – koľko policajtov sa ale zásahu zúčastnilo, to hovorkyňa miestnej polície nechcela prezradiť.

Na základe mojich dlhoročných skúseností a poznatkov, ktoré mám o činnosti nemeckej polície, odhadujem, že pri takej brutálnej a nebezpečnej bitke medzi neobyčajne agresívnymi bandami tureckých a afgánskych gangstrov, muselo byť 100 až 150 policajtov, aby situáciu dostali pod kontrolu. Zrážky tureckých, arabských, afgánskych a ďalších moslimských kriminálnych zoskupení v Nemecku, ktorých počet najmä v súvislosti s migráciou hrozivo narastá, sa nebezpečne množia.

Takéto gangy preberajú kontrolu nad časťami už takmer všetkých nemeckých miest, dokonca aj malých, s počtom obyvateľov pod 40 000. O tomto fenoméne, ako aj o tom, čo sa dialo v Rastatte, médiá neinformujú na „príkaz zhora“.

Veď nepokoj a obavy nemeckého obyvateľstva veľmi narastajú.

Nepriamo som bol účastníkom tejto situácie, lebo som v tom  čase bol v blízkosti krvavej udalosti. Čakal som na taxík, ktorý ma mal z Rastattu, kam som pricestoval vlakom, zaviesť do neďalekého Baden Badenu, kde sídli televízia SWR. Mal som tam podvečer dohodnuté  pracovné rozhovory žurnalistického charakteru.

Priateľ z Baden Badenu, tamojší žurnalista, ma informoval o tom, že udalosť pri stanici už mala svoju predohru v piatok večer, keď oba gangy mali konflikt v zámockom parku, kde sa nachádza obľúbený a veľmi navštevovaný  barokový zámok mesta Rastatt. Už tam prišlo ku krvavej zrážke medzi nimi, s viacerými zranenými.

Podľa všetkého turecký gang napadol Afgáncov, ktorí sa nielen v Rastatte usilujú konkurovať Turkom v ich kriminálnom biznise.

Turci vo všeobecnosti Afgáncov neznášajú a pohŕdajú nimi – sú pre nich „menejcennými a podradnými“ moslimami.

Dnes mi priateľ žurnalista z Baden Badenu poslal informáciu, že polícia po bitke v Rastatte bola vo väčšom počte ešte dlho do noci v sobotu prezentná na stanici, čím chcela demonštrovať, že je pripravená v prípade potreby hneď zasiahnuť.

To ale vôbec takéto gangy neodstraší – tie nemajú pred nemeckou políciou ani rešpekt ani strach – skôr je to naopak.