Británia je už moslimskejšia ako mnohé moslimské krajiny. Šaria tam mocnie

12.04.2017 23:43

Početné kresťanské kostoly sa zatvárajú a rušia a stavajú sa nespočetné nové mešity. Britániu možno už teraz pokojne nazvať ako Britanistan. Moslimovia síce ešte netvoria väčšínu obyvateľstva Británie, ale už teraz dokážu najdôležitejšie mestá krajiny islamizovať. Veľmi dobre to možno pozorovať v Londýne. Podčiarkuje to aj voľba moslima za jeho primátora – niečo také je absolútne nemysliteľné v moslimskom štáte, aby si moslimovia zvolili kresťana za prvého občana svojho mesta.

Londýn je podľa anglického Gatestone Institut kultúrnym, religióznym a demografickým hybridom, v ktorom je kresťanstvo na ústupe a islam na víťaznom postupe.

V jednom článku britská  žurnalistka Melanie Phillips, podrobne rozoberá vzťahy moslimov a kresťanov v Londýne. V článku nazvala hlavné mesto Anglicka Londonistanom a vyjadrila sa veľmi expresívne, že ho islam už úplne ovláda. V tomto zmysle sa vyjadril aj londýnsky imám a propagandistický kazateľ islamu Raza Rizvi, ktorý hovorí, že Londýn je islamskejší ako Istanbul, Káhira a niektoré ďalšie hlavné mestá islamských krajín.

Dodal, že slová proroka Mohameda sa napĺňajú: „Svet bude patriť islamu a islam v ňom bude vládnúť.“

Londýnsky primátor Sadiq Khan ešte pred niekoľkými mesiacmi iluzionisticky a či pokrytecky tvrdil, že teroristi sa obávajú „skvelého“ londýnskeho multikulturalizmu. Ale to nie je vôbec pravdou, lebo londýnski multikulturalisti podporujú islamský fundamentalizmus. Potvrdzuje to aj Gatestone Institut.

Kým kresťanstvo je v Anglicku (zatiaľ nie však takou mierou v Škótsku) na povážlivom ústupe, tak islam veľmi rýchlo a agresívne zapĺňa tieto medzery a voľné priestory. V posledných rokoch bolo v Britanistane zavretých už viac ako 500 kostolov a na ruinách anglického kresťanstva bolo postavených 423 nových mešít.

Podľa Ceri Peach z Univerzity Oxford do roku 2020 bude v Anglicku počet moslimov, ktorí sa zúčastňujú obradov v mešitách väčší ako počet kresťanov, ktorí chodia na omše do kresťanských kostolov.

V Anglicku sa neodvratne blíži čas, kedy moslimovia budú hlásať, že aj kresťanstvo ešte patrí k Anglicku.

Pre kresťanstvo v Anglicku je však priam hrozivá situacia v tom, že väčšina moslimov je vo veku do 25 rokov, kým vek väčšiny veriacich kresťanov je nad 65 rokov. Moslimské rodiny majú oveľa viac detí, ako anglické. Jer to dlhodobý trend.

Meno Mohamed v jeho rôznych variáciách bolo v roku 2015 v Anglicku, ale aj vo Walese najčastejšie dávaným menom novonarodencov a vysoko porazilo tradičné anglické mená Tom, Jack a Jimmy! Podľa výskumov NatCen Social Research Institute vzrástol počet moslimov v Anglicku v roku 2015 o 1 milión.

To všetko spôsobuje, že aj anglická justícia stráca svoju samovládu v Británii a nebadane sa už do nej dávnejšie „vkradla“ moslimská šaria. Má na to aj neoficiálne požehnanie vplyvných kruhov v Londýne a aj mnohých sudcov a štátnych prokurátorov. Kapitulovali pred tvrdými požiadavkami a i vyhrážkami   islamistických britských fundamentalistov. Tí chú exportovať svoje úspešné metódy, ako infiltrovať svojím systémom štátne orgány, aj na európsku pevninu.

Významný britský sudca Sir James Munby povedal, že kresťanstvo a jeho vieronáuka nemôže naďalej len ako jediná ovplyvňovať britskú justíciu, ale že tu musí mať podstatný vplyv aj islam. Toto je ale obrovská hanba britského myslenia, v každom prípade jeho podstatnej časti.

Po nemecky vyjadrené – do rovnakej trúby trúbi aj niekdajší arcibiskup z Canterbury Rowan Williams a sudca Lord Phillips, ktorí zhodne navrhli, aby britské zákony zabudovali do svojich paragrafov aj časti zákonov islamskej šarie.

V Lodnýne už teraz pracuje oficiálne veľa šária súdov – zatiaľ len pre moslimov.

Keď som o týchto britských pomeroch – ktoré by som ešte dlho mohol opisovať - diskutoval s mojimi nemeckými priateľmi a niekoľkými redaktormi, tak som od nich počul rezignovane:

Gute Nacht für immer unser Abendland.

 

Dodatok:

Nedávno sa mi dostal pred oči rozhovor z Parl. Listov so slovenským politológom, ktorý vyučuje na univerzite v Trnave. Hovorí tam , o. i. ako sa stal moslimom a ako pocit byť moslimom ho urobil najšťastnejším človekom, lebo len islam ukazuje jedinú správnu cestu k bohu. Bola tam, z môjho pohľadu, kopa islamo-šovinistických tvrdení a nezmyslov. Ak sa k tomu časove dostanem, tak napíšem k tomu článok.