Brusel si dal veľký cieľ: EÚ chce konečne poraziť rakovinu

04.02.2021 23:23

Ako je všeobecne známe, tak šéfka EÚ-komisie Ursula von der Leyen je lekárka. Pred nedávnom vyhlásila, že boj proti rakovine je jej srdcovou záležitosťou. Teraz vydala vyhlásenie, v ktorom svoj zámer a jeho realizáciu skonkretizovala.

Lekárski experti budú v jej poverení pracovať na urýchlenom vytvorení a realizácii spoločnej EÚ stratégie proti rakovinovým ochoreniam.

V jednom zo svojich článkov k medicíne a korone som už dávnejšie kritizoval, že v súčasnej dobe sa takmer prestala venovať pozornosť obrovskej problematike, ktorú nám spôsobuje rakovina, hoci táto choroba sužuje ľudstvo už celú večnosť.

Napísal som aj to, že na rakovinu zomiera viac ľudí ako na koronu. Médiá a politici nás ale neustále bombardujú strach budiacimi číslami korona mŕtvych a sľubujú nám „zaručene“ vysokoúčinné vakcíny proti Covidu.

V tejto súvislosti pripomeniem, že na rakovinu zomrelo v minulom storočí vo svete viac ako pol bilión osôb a v minulosti boli už mnohokát ohlásené objavy „zázračných“ liekov proti rakovine, ktoré sa napokon ukázali ako neúčinné a či len minimálne účinné a ešte aj s množstvom sprievodných škodlivých účinkov.

Pritom ich výskum zhltol nespočetné miliardy dolárov – za rok 2018 bolo vo svete vydaných na všetko, čo s rakovinou súvisí okolo 1, 2 bilión dolárov. Napriek tomu v tom roku ochorelo na rakovinu viac ako 18 miliónov ľudí a zomrelo na ňu takmer 10 miliónov ľudí. V Nemecku minulý rok ochorelo na rakovinu viac ako 500 000 ľudí.

Médiá však o tom všetkom takmer mlčia. „Vládne“ v nich len korona.

Ja osobne veľmi pozdravujem to, o čo sa teraz snaží a o čom hovorí šéfka EÚ-komisie von der Leyen:

„Zatiaľ čo vehementne bojujeme s pandémiou, tak mnohí z nás bojujú svoj tichý boj so zákerným nepriateľom – s rakovinou. Minulý rok pribudlo v EÚ 2 milióny nových ochorení a žiaľ, tieto čísla každoročne stúpajú. Preto dnes prezentujeme náš plán. Boj každého jedneho rakovinového pacienta v EÚ je aj našim európskym bojom.“

Médiá nikde neustále nezdôrazňujú, že rakovina  posiela na druhý svet oveľa viac ľudí ako Covid.

Konečne to teraz v súvislosti s vyhláseniami o rakovine, ktoré urobila von der Leyen, oficiálne povedal Manfred Weber (CSU), ktorý aktívne podporuje v EÚ-parlamente  účinnú realizáciu opatrení proti tejto chorobe:

„V minulom roku sme v EÚ mali tri krát viac mŕtvych na rakovinu ako na koronu.“

EÚ poslankyňa, Belgičanka Cindy Franssen:

„Ak podstatne nezvýšime úsilie v boji  s rakovinou, tak do roku 2035 sa zvýši počet rakovinových ochorení v EÚ až o 25 percent.“