Bude zlopovestný USA koncern MONSANTO ovládať Ukrajinu? Porošenko i Kličko sú za to!

03.12.2018 21:30

Veľké západné koncerny na čele so smutne známym koncernom Monsanto chcú v Ukrajine vybudovať najväčšie agrárne plochy na svete pre GZO – géntechnicky zmanipulované organizmy (plodiny). Ukrajina sa má stať testovacím územím pre GZO v Európe. Také sú plány v USA a Brusel ich sotva dokáže prekaziť, aj keď je proti tomu. Monsanto – americký multinacionálny „travič“ – ktorý má väčší politický vplyv ako 95 percent štátov našej planéty urobí všetko pre to, aby jeho zámery v Ukrajine boli zrealizované.

Pred viac ako 40 rokmi nasadila vo vietnamskej vojne USA armáda otravnú látku Agent Orange , jednu z 15 herbicidov, ktoré Američania vo Vietname používali, aby vo veľkom zničili a otrávili poľnohospodárske plodiny. V dôsledku ich užívania zomrelo viac ako 100 000 vietnamských vojakov a v roku 2002 bolo registrovaných milión obyvateľov Vietnamu, ktorí zdravotne trpia neskorými následkami v dôsledku užívania potravín otrávených látkou Agent Orange . Všetky tieto herbicidy produkovala vtedy Monsanto Company, dnes jednoducho len Monsanto. Potraviny, ktoré sú touto látkou otrávené ničia imunitný systém a spôsobujú rakovinu.

Monsanto tvrdí, že produkcia sóje vynesie ročný zisk viac ako miliardu dolárov a chce to v priebehu piatich rokov zdvojnásobiť. Koncern má takú silnú pozíciu, že je schopný ovplyvňovať vládu USA. Napríklad v roku 2013 podpísal Barak Obama zákon, ktorý chráni (HR 933 – Monsanto Protection Act), koncern Monsanto a jemu podobné firmy pred právnymi spormi. Inými slovami, čokoľvek Monsanto spraví a kohokoľvek poškodí svojimi produktami, ten právnou cestou nedosiahne absolútne nič. Tak dostal tento bezohľadný koncern, ktorý niči prírodu i ľudí, voľnú ruku od prezidenta USA, aby naďalej rozširoval po planéte geneticky zmanipulované plodiny.

Až dosiaľ sú také plodiny v Ukrajine zákonom zakázané, ale už čoskoro možno očakávať, že Porošenko a jeho proamerická vláda ho zmenia v prospech Monsanta. Svetová banka a IWF zverejnili v júli 2014 správu ku konfliktu v Ukrajine. V správe sa o. i. hovorí, ako sa vplyvné západné finančné kruhy involvovali do takzvanej Maidan revolúcie, aby v Ukrajine pomohli otvoriť priestor pre aktivity Monsanta v jej obrovskom agrárnom sektore. Jesus Madrazo, viceprezident Monsanta povedal, že Ukrajina dostane možnosť potenciál konvenčných plodín, na ktoré sa Monsanto koncentruje, ďalej úspešne rozvíjať, čím sa zlepší situácia obyvateľstva pracujúceho v agrárníctve. Prízvukoval, že vláda Ukrajiny a Monsanto urobia všetko preto, aby tieto plány bolo možné čo najskôr zrealizovať.

Úbohá Ukrajina , vydaná vlastnými oligarchami napospas koristníckym záujmom koncernu Monsanta, ktorý tam bude robiť všetko len pre vlastné záujmy a nič pre Ukrajincov. Podobne ako to robia viaceré západné koncerny napríklad v oblasti textilnej branže, keď nechávajú zhotovovať v Bangladeši za žobrácku mzdu a v katastrofálnych bezpečnostných pomeroch svoje produkty vo fabrikách, ktoré sú dolova na spadnutie.

Monsanto už od roku 2016 seje geneticky zmanipulovanú kukuricu v Ukrajine. To bolo vo Washingtone už v roku 2015 prediskutované medzi vedením Monsanta a ministrom poľnohospodárstva Ukrajiny, Pavlenkom. Je  určená aj pre domáci trh Ukrajiny, ale predovšetkým na export, lebo ten prinesie Monsantu najvyššie zisky.

A kto by neveril, že Monsanto má obrovský politický vplyv vo veľkej časti sveta, tak uvediem aspoň jeden príklad. Robert Hunter Biden, syn viceprezidenta USA, Joe Bidena, je v súčasnosti prezidentom zastupiteľskej rady „World Food Program USA“. Okrem toho bol v roku 2014 vymenovaný do predsedníctva najvýznamnejšieho ukrajinského energerického podniku Burisma Holdings. Tento pán je zároveň aj mužom, ktorý pre koncern Monsanto veľmi úspešne vedie a reguluje jeho politické aktivity.

Monsanto má v Urajine „požehnanie“ samozrejme od Porošenka i od Klička.

Z Ukrajiny sa geneticky zmanipulované potraviny dostanú (dostávajú) postupne v čoraz väčšom množstve aj do EÚ.