Chce Spiegel zabrániť, aby sa A. Laschet stal kancelárom, lebo „rozumie“ Putinovi?

09.02.2021 23:20

Spiegel a Bild ako mocné médiá veľmi ovplyvňujú nemeckú politiku, ako aj politické „myslenie“ prevažnej časti Nemcov, a tým aj „rozhodovanie“ voličov. Pred dvoma dňami Spiegel publikoval obsiahly článok s titulkom:

Armin Laschet und die Außenpolitik: Zu milde mit Wladimir Putin? – Armin Laschet a zahraničná politika: Je príliš ohľaduplný k Vladimírovi Putinovi?

Spiegel použil nepriamu formu „obviňovania“ Lascheta, keď píše, že má povesť ako tzv. „Ruslandversteher“,

teda ten, ktorý rozumie a chápe Rusko. A to je podľa tohto vyslovene protiruského  a voči Putinovi a Rusku absolútne neobjektívneho médiá niečo, čím sa nemá a nesmie vyznačovať žiadny nemecký kancelár.

Ďalej Spiegel uvádza, že kritici a odporcovia Armina Lascheta tvrdia, že bol vždy príliš zhovievavý a blahosklonný voči Moskve.

To je ale len ďalší podlý a zákerný spiegelovský akt voči Laschetovi, alebo „trefnejšie“ povedané, je to ďalší klinec do rakve jeho možného kancelárstva, ktorú mu chystá „všemocný“ Spiegel.

Tento z môjho pohľadu v mnohých prípadoch ako bulvárny „plátok“ reagujúci magazín v ďalšom robí z Lascheta len naivného provinčneho politika s obmedzeným zahranično-politickým horizontom.

Spiegel:

„Kto chce Lascheta rozhnevať, ten o ňom hovorí, že je iba politikom krajinského formátu s úzkym horizontom, ktorý je dobrý len pre región severného Porýnia, v žiadnom prípade ale nie pre svetovú politiku.“

Týmto vyhlásením dal Spiegel jednoznačne najavo, že si neželá a nechce, aby sa Laschet stal kancelárom. Veď predsa čo potom, ak by sa Laschet ako kancelár zmieril s Ruskom, alebo dokonca s ním aj spriatelil?

To americkí Demokrati dôkladne prekazili v prípade Trumpa a niečo také musí Spiegel urobiť aj v prípade, že Laschet, ako nový šéf CDU bude kandidovať na kancelára – a to je viac ako pravdepodobné.

Šéfka Zelených Annalena Baerbock sa rozhodne veľmi teší z týchto útokov Spieglu na Armina Lascheta a sama ich ešte podporila:

„Už viackrát ma iritovali niektoré priateľské signály Armina Lascheta, vysielané smerom do Moskvy.“

Táto dáma totiž už dala pred časom najavo, že v prípade  víťazstva Zelenych v budúcich parlamentných voľbách v Nemecku by si vedela predstaviť, samu seba ako kancelárku.

A samozrejme by veľmi privítala, ak by vyšla politická „demontáž“ Lascheta Spieglom kvôli jeho „láske“ k Moskve a Putinovi, čo by zvýšilo šance na volebné víťazstvo Zelených a tým aj realizáciu jej snov o kancelárstve.