Chcete vedieť skutočnú pravdu o Ukrajine? TU JE! 2. časť

09.03.2014 00:28

Už v roku 2004 sa Washington pokúsil Ukrajinu dostať pod svoju kontrolu, keď financoval takzvanú oranžovú revolúciu, ale napokon jeho plán stroskotal. Ako vyhlásila štátna sekretárka amerického ministerstva zahraničia, Victoria Nulandová, Washington po tomto neúspechu investoval do Ukrajiny 5 miliard dolárov, aby podporoval agitáciu a propagandu za účelom jej prijatia do EÚ.

Členstvo Ukrajiny v EÚ by znamenalo jej ožobráčenie západnými bankami a západnými koncernami. Avšak prvoradý cieľ pre USA spočíva v tom, blízko ukrajinskej hranice s Ruskom zriadiť americké raketové základne a vziať mu jeho najdôležitejší černomorský prístav, kde je umiestnená je ho námorna flotila a súčasne ho odrezať od zbojárskeho priemyslu vo východnej Ukrajine. Následne by členstvo Ukrajiny v EÚ vyústilo jej vstupom da NATA - už v júli 1997 bola uzavretá partnerská zmluva medzi Ukrajinou a NATOM.

Washington chce vybudovať v Ukrajine raketové základne, aby oslabil eventuálnu hrozbu ruského nukleárneho potenciálu, čím by súčasne posilnil svoju pozíciu na ceste stať sa  najsilnejšou veľmocou. Momentálne sú len tri štáty, ktoré mu pri realizácii tohto zámeru stoja v ceste - Rusko, Čína a Irán.

Irán je obkolesený americkými vojenskými základňami a pred jeho pobrežím hliadkujú silné americké vojenské lode a križníky. Obamov režim, zameraný na vojnové podpaľačstvo, vyhlásil novú orientáciu svojej zahraničnej politiky pod heslom "Pivot to Asia", čo neznamená nič iné, ako plán obkľúčiť aj Čínu vlastnými pozemnými i námornými vojenskými základňami. Washington si kúpil aj niekdajšiu sovietsku republiku Gruzínsko a jej koruptného prezidenta Sakašviliho a v súčanosti sa usiluje dosiahnuť jej integráciu do NATA.

Domáci kritici despoticky vládnúceho Sakašviliho (ako prezident skončil v novembri 2013) ho obviňovali, že začal vojnu s Ruskom v roku 2008. To by nebol nikdy urobil, keby ho v agresii nebol podporoval Washington.

Rusko dlhý čas na rôzne početné provokácie USA nereagovalo, pretože dúfalo, že sa vo Washingtone predsa len konečne presadí zdravý ľudský rozum. Namiesto toho bola Moskva zo strany USA a niektorých EÚ štátov, na čele s Nemeckom, démonizovaná a bola vystavená častým ohováračským kampaniam koruptných západných médií. To viedlo k tomu, že takmer celá americká verejnosť a veľká časť európskej verejnosti mala tak veľmi vymyté mozgy, že za krízu v Ukrajine, ktorá vznikla predovšetkým vďaka zamiešavaniu sa USA, vinila Rusko.

Úplne chýbajúca nezávislosť a objektivita amerických médií ešte viac zostrila nebezpečie vojny. Aj pri americkom prepadnutí Iraku, urobili všetko preto, aby americkej verejnosti vymyli mozgy, a tak pripravili vhodnú pôdu pre Bushove rozhodnutie zaútočiť na Bagdad.

Ak by americká verejnosť bola aspoň trochu objektívne informovaná o situácii v Ukrajine, tak by svojho ministra Johna Kerryho bola vysmiala, keď Rusku vyčítal, že porušilo medzinárodné právo, keď jeho armáda vtrhla do Ukrajiny - pričom je to kompletne len lžou, lebo Rusko nič neporušilo a nikde ani nevtrhlo.

Pritom je Kerry ministrom štátu, ktorý sústavne porušuje medzinárodné právo, ktorý napadol a rozbil Irak, má svoju armádu na území Afganistanu, Somálie, organizoval zničenie Lýbie, pokúsil sa o destabilizáciu Sýrie a terorizuje obyvateľstvo Pakistanu a Jemenu raketami a riadenými nepilotovanými lietadlami, ktoré tam cielene zabíjajú. Rusko nemá nikde svoju armádu a nevedie vojnu proti žiadnemu štátu. Napriek tomu mu hrozí USA bezočivo a nehanebne sankciami len preto, že chce obhajovať svojich etnických príslušníkov a svoje bezprostredné strategické záujmy.

Izraelský denník Haaretz napísal 22. februára, že ukrajinský rabín Moše Rolf Acman vyzval kyjevských Židov, aby opustili mesto a podľa možnosti aj Ukrajinu, lebo im hrozí veľké nebezpečie od pravicových extremistov a neonacistov, ktorí v Kyjeve prebrali moc. Edward Dolinský, predseda organizácie ukrajinských Židov, opísal ich situáciu ako "temnú" a veľmi neistú a požiadal Izrael o pomoc. Tak vyzerá skutočná situácia, ktorú vyvolal Washington (a o ktorej západné médiá nepíšu), pričom súčasne vyčíta Rusku, že potláča demokraciu v Ukrajine. Bol to ale Washington, ktorý sa spolupričinil o zvrhnutie demoktraticky zvolenej vlády.

V podstate musí každý vidieť a rozumieť, že Washington v prípade Ukrajiny luhá práve tak bezočivo, ako luhal v prípade Sadam Husajna, keď tvrdil, že má nebezpečné chemické zbrane hromadného ničenia a ako luhá, keď obviňuje Irán z plánovania atómového útoku, ako luhal, keď obvinil sýrskeho prezidenta z použitia chemických zbraní, ako luhal o špionovaní NSA, atď.

 

Môj komentár: 

Je vôbec niečo, v čom Washington neluhá a nezavádza? Kerry a USA zdvihli klamstvá, pokrytectvo a amorálnosť americkej politiky na novú vysokú úroveň. Vrcholom politickej bezočivosti a nehanebnosti Spojených štátov je vyhlásenie Hillary Clintonovej, že Putin je ako Hitler. Pričom musí byť každému, aspoň minimálne informovanému človeku jasné, že jej tvrdenie je absurdné a že oveľa skôr možno s Hitlerom porovnávať Busha a Obamu.  Biely dom pozostáva predovšetkým z troch aspektov - z nesmiernej arogancie, zo zloby a zo snahy všetkých a všetko kontrolovať a manipulovať.

Koniec