Chcú sankcionovať Austráliu pre brutalitu voči demonštrantom proti korona obmedzeniam

21.09.2021 23:15

Za práva austrálskych demonštrantov demonštrujúcich proti neobyčajne tvrdým korona obmedzeniam, ktorí sú na príkaz vlády brutálne mlátení hlava nehlava a takmer masakrovaní príslušníkmi polície sa teraz postavili Republikáni v USA. Nikde na svete neboli zavedené také tvrdé a neúprosné lockdowny a obmedzenia ako v Austrálii. Je to už ako teror vlády voči vlastným občanom.

Republikáni chcú teraz proti Austrálii nasadiť prostriedok, aký Biely Dom  zatiaľ používal len proti niektorým „nepohodlným“ politickým protivníkom.

Vyzvali vládu Spojených Štátov, aby vyhlásila voči Austrálii sankcie, ako reakciu na to, že austrálska polícia už viackrát zaútočila na protestujúcich a použila pritom neprimerané a ničím neoprávnené n ásilie.

V nedeľu vyhlásil v jednom článku v magazíne El American – vychádza na Floride - jeho  vydavateľ Ben Kew, že austrálsky premiér Scott Morrison musí byť za svoje nehanebné a hrubé porušenie ľudských práv potrestaný.

To, čo sa v súčasnosti deje v Austrálii, to tam ešte nikdy nebolo. Možno povedať, že v Austrálii vládla jedna z najliberálnejších demokracií Západu a hoci sa aj teraz hrdo označuje za demokraciu, tak v Austrálii sme svedkami tvrdého tyranského a diktátorského režimu.

Musí to byť veľkou výstrahou aj pre nás byť ostražitými, aby sme nedovolili, aby došlo k podobnému „sklzu“ do podobného tyranstva, aké je v Austrálii.

Kew o.i. uviedol vo svojom článku, že austrálska vláda a jej bezpečnostný aparát sa hrubo prehrešili voči najzákladnejším právam občanov a že v súčasnosti majú dokonca občania Číny oveľa viac slobody a práv ako Austrálčania.

S jeho článkom vyslovili súhlas početní prominentní politici Republikánov a mnoho ich prívržencov a voličov.