Čip, ktorý si bude pamätať celý náš individuálny život

17.09.2014 11:07

 

Vedci pracujú na zhotovení počítačového čipu, ktorý si zapamätá celý náš život od začiatku až do konca. Zapamätá si naše myšlienky, pocity, skúsenosti i naše intelektuálne poznanie, ktoré nadobudneme v priebehu rokov. 

Už za dvadsať rokov by to mohlo byť s jeho vývojom tak ďaleko, že ho bude možné vsadiť do mozgu. Ak sa taká cerebrálna implantácia a následná spoľahlivá funkčnosť čipu v mozgu podarí, tak to bude dôkazom, že vedomie človeka nezomrie nikdy. 

Lebo všetky informácie v čipe ostanú aj po smrti dotyčnej osoby intaktné. A pokiaľ sa vede napríklad nepodarí v najbližších rokoch liečiť Alzheimerovu chorobu, alebo jej preventívne predchádzať, tak potom bude možne pomocou takého čipu vrátiť zabudnuté spomienky pacientom, ktorí ňou budú postihnutí.

Inou fascinujúcou schopnosťou tohto vynálezu bude možnosť preniesť vedomosti z jedného človeka na iného. Dr. Chris Winter odhaduje, že to potrvá 20 až 25 rokov, kým bude vyvinutý takýto čip, ktorý bude mať pamäťovú kapacitu približne sedem miliónov diskét.