Po Navaľnom Moskva otrávila ďalšieho opozičného politika, Kara-Murzu

15.02.2021 23:34

Pred niekoľkými dňami oznámil v obsiahlom článku „všemocný“ Spiegel -  aj v tomto prípade „slúžiaci“ Berlínu - že Rusko (mienený je tým ale Vladimír Putin) otrávilo ďalšieho opozičného ruského politika. Prebrali to z neho aj viaceré systémové médiá.

Ide o muža, ktorý je v Nemecku neznámy a vedia o ňom len niekoľkí „istí“ ľudia. Treba povedať, že ale aj  v Rusku je len málo známy.

V roku 2015 a 2017 mal akútne zdravotné problémy, ktoré neboli bližšie špecifikované. On sám ale hovoril o otrávení.

V každom prípade teda ide o starú záležitosť.

Spiegel však má svoje „dobré“ dôvody, prečo o otrávení Vladimíra Kara-Murzu Ruskom píše až teraz a budí tak dojem, že bol otrávený len nedávno.

Doslova uvádza:

„Russisches Geheimdienst vergiftete offenbar weiteren Kremlkritiker -   Ruská tajná služba otrávila ďalšieho kritika Kremľa“

Systémový magazín, ktorému dôveruje čoraz menej ľudí, píše ďalej: „Rešeršovanie Spiegla a jeho partnerov ukázalo, že Kara-Murza bol zrejme až dvakrát po sebe otrávený agentami Kremľa.“

Kto ale je naozaj Kara-Murza, ktorého až teraz Spiegel objavil pre svoje zákerné ciele?

Je bezvýznamným ruským opozičným politikom. Svojho času patril ku kruhom okolo Borisa Nemcova (bol zastrelený 2015).  Nemcov bol vo vláde v časoch prezidenta Borisa Jeľcyna, ktorý bol voči Západu povoľný a slabý a v Rusku pripustil anarchiu, mafiu a dovolil oligarchom, aby sa obohacovali na úkor štátu. Bolo to obdobie veľkej biedy širokých vrstiev obyvateľstva. V tom čase prišiel Nemcov aj k svojim pochybným miliónom. Napriek tomu sa Nemcov nedokázal politicky presadiť a dotiahol to len na regionálneho poslanca.

Je preto veľkou lžou západných médií, keď z neho urobili veľkého konkurenta Putina. Už len preto by Putin nebol mal ani len najmenší dôvod dať ho zavraždiť.

Kara-Murza bol „spolupracovníkom“ Nemcova i daňového podvodníka oligarchu Chodorkovského. V lete 2015 mu prišlo odrazu zle a sanitka ho dopravila do nemocnice. V Moskve kolovali fámy, že bol otrávený. V nemocnici mu ale nič nezistili, a tak letel na ďalšie vyšetrovanie do USA. Ani tam však nenašli žiadnu stopu po otrave.

O dva roky neskôr sa to opakovalo s rovnakými symptómami. Jeho manželka mu dala odobrať vzorky krvi a poslala ich na vyšetrenie na Západ. Analyzovali ich aj FBI experti. Ani v tomto prípade neboli zistené žiadne otravné látky. Dokonca o tom existuje oficiálne vyhlásenie FBI.

To všetko ale Spiegel nezaujíma. On „vie“ viac ako FBI a má svojich informantov, ktorí vedia všetko. Spiegel má svoju vlastnú historku o otrávení Kara-Murzu a tvrdí, že ho otrávili tí istí agenti ako aj Navaľného.

Odkiaľ to Spiegel „vie“?  Na to je jednoduchá odpoveď – Spiegel „vie všetko“ preto, lebo klame, prekrúca a vymýšľa si fakty, ktoré neexistujú a tak dokonca „vie“ viac ako FBI a ruská tajná služba dohromady.

Na záver ešte jeden  príklad ako Spiegel klame a zavádza svojich čitateľov.

Vo svojom lživom článku píše:

„Kara-Murza si dal sám vyšetriť svoju krv prostredníctvom FBI. FBI mu však až dosiaľ neoznámila, akou látkou bol otrávený. Bolo mu len toľko oznámené, že výsledok analýzy bol z bezpečnostných dôvodov zaradený do kategórie prísne tajné. Aj jeho žaloba proti tomuto rozhodnutiu FBI nebola zatiaľ rozhodnutá.“

To všetko sú len hanebné klamstvá a odsúdeniahodné praktiky magazínu, ktorý o sebe tvrdí, že je absolútne nezávislý a vždy opisuje pravdivo a objektívne realitu.

S formuláciou, že FBI mu ešte  neoznámila, čím bol otrávený, vsugerúva Spiegel čitateľom, že naozaj bol otrávený, a že ide len o to, akou látkou bol otrávený.

A preto treba celý článok brať len ako protiruskú lživú propagandu proti Rusku a Putinovi. A tú robí Spiegel systematicky a dlhodobo!