Čo tým Putin myslel?: Ruské prostitútky sú na svete najlepšie

20.01.2017 11:52

V utorok sa v Moskve konala tlačová konferencia s ruským prezidentom, ktorej sa zúčastnilo viac ako 200 zahraničných a ruských žurnalistov. Vladimír Putin sa vyjadril veľmi ironicky o tých západných médiách, ktoré tvrdili, že ruská tajná služba získala kompromitujúce materiály o Donaldovi Trumpovi počas jeho pobytu v Moskve v roku 2013. Ďalej ruský prezident zdôraznil, že keď Trump bol v Moskve, tak nikto ani len netušil, že má, alebo že niekedy bude mať nejaké politické ambície. A napokon povedal:

“Môže si niekto z vás myslieť, že naša zahraničná tajná služba nemá inú prácu, ako tajne sledovať každého amerického miliardára a robiť všetko preto, aby ho vlákala do kompromitujúcej situácie s prostitútkami? Také tvrdenie je nielen smiešne, ale predovšetkým postráda akúkoľvek logiku. Pre nás bol pán Trump miliardár, ktorý bol okrem iného aj dlhoročným organizátorom súťaží krásy Miss Universe, a tak vždy mal okolo seba najkrajšie ženy z celého sveta a preto určite nebol odkázaný na služby prostitútiek. Neviem si preto predstaviť, aby sa u nás stretával s prostitútkami, hoci ruské prostitútky sú najlepšie na svete.“

To ruský prezident vyriekol s ironickým úsmevom a dvojzmyselne a hneď potom vo veľmi vážnom tóne dodal, že prirodzene je prostitúcia veľmi otrasným sociálnym fenoménom.

Len pred týždňom priniesli americké médiá, medzi nimi aj mienkotvorný New York Times a v Európe aj početné nemecké médiá, správu o brizantných, ale vôbec nepotvrdených kompromitujúcich informáciách týkajúcich sa súkromného života Donalda Trumpa a jeho financií. Ich komentár k tomu znel, že nového amerického prezidenta môžu Rusi politicky vydierať a preto treba zabrániť jeho vstupu do Bieleho Domu.

Vladimír Putin povedal zhromaždeným novinárom doslova:

„Ľudia, ktorí nariaďujú vymýšľať klamstvá tohto druhu o novozvolenom americkom prezidentovi a prikazujú ich rozširovanie médiami, sú oveľa horší ako prostitútky. Nemajú totiž nijakú morálku. Poukazuje to len na to, ako hlboko upadli politické elity Západu.“

Už len dodám, že takzvaná americká demokracia nestojí ani len za „fajku dymu“ a že je taká vierolomná, že sám Donald Trump nedávno povedal: „Azda tu už žijeme v takých pomeroch, ako sa žilo v nacistickom Nemecku?“

Ostáva dúfať, že prezident Donald Trump v tomto smere urobí všetko, aby tento čierny obraz Ameriky, aspoň čiastočne vybielil.

K tomu Vám, mister prezident, v dnešný deň Vášho nástupu na najvyšší „trón“ USA, želáme veľa síl a zdravia a dúfame, že spolu s Vladimírom Putinom urobíte všetko preto, čo stojí vo Vašich silách, aby náš svet bol bezpečnejší a aby v ňom bolo menej utrpenia, biedy a nespravodlivosti.