Ďalšie hrozby Rusku - nemecký minister zahraničia sa tým len zosmiešňuje

10.03.2014 15:44

Práve Frank Walter Steinmaier, minister zahraničia Nemecka, ohlásil včera v nemeckej televízii ZDF hrozbu Rusku druhou etapou sankcií. Okrem iného to má zahŕňať zákaz vcestovania na územie EÚ pre osoby, ktoré Brusel označí ako zodpovedné za krízu v Ukrajine a tiež majú byť zmrazené ich bankové kontá v EÚ.

Bol to predsa minister Steinmeier, ktorý len prednedávnom, po návrate z Kyjeva vyhlásil, že jeho rokovania boli úspešné a že sa mu podarilo, spolu s ďalšími politikmi EÚ, zmieriť takzvanú ukrajinskú opozíciu s legitímnou vládou Viktora Janukoviča, a tak zažehnať krízu. V nemeckých médiách a televízii boli obrazy toho, ako si s Janukovičom na záver rokovaní potriasa ruku a chváli dohodu. Doma sa za to aj dal oslavovať. No dnes to všetko je už len sneh zo včerajška a minister naladil novú nôtu. Ale podobne sa zachoval už mnohokrát v minulosti

 

Môj komentár:  

 

Táto dohoda sa pochopiteľne nepáčila USA, a tak americkí agenti, ktorí sú vo veľkom počte v Ukrajine a predovšetkym už smutne známy John Kerry, urobili všetko preto, aby ju rozbili a potom znova obvinili Rusko za to.  Steinmeier sa už aj v minulosti ukázal ako slabá osobnosť a ako človek, ktorý nie vždy hovorí pravdu. Má prsty v mnohých politických chybách a klamstvách či už vlastnej produkcie alebo priamo z dielne SPD.