Depilácia intímnej zóny môže mať pre zdravie ženy nepríjemné následky

23.09.2014 12:54

 

Pre veľa žien je úplná alebo čiastočná depilácia intímnej zóny samozrejmosťou, ktorá pre ne patrí k normálnej starostlivosti o telo. V Nemecku sa ale pomaly tento trend obracia. Dosiaľ sa nikde nehovorilo - prípadne len absolútne výnimočne - o tom, že depilácia intímnej zóny môže mať pre ženu aj veľmi nepríjemné zdravotné následky. Veď na tomto dočasnom módnom trende zarobili a zarábajú jeho propagátori a realizátori stovky miliónov dolárov a eur. 

Preto nemajú absolútne žiadny záujem na tom, aby médiá o negtívnych následkoch ich "produktu" písali. Naopak, toto "priemyselné odvetvie" robilo a robí všetko preto, aby si svoje ľahko nadobudnuté zisky udržiavalo, a tak v tomto smere ovplyvňuje aj médiá.

Zamlčiava sa preto, že v dôsledku depilácie intímnej zóny ženy môže prísť k infekciám a dokonca aj k prenosu pohlavných chorôb.

Pokožka v oblasi intímnej zóny je podstatne citlivejšia ako napríklad na nohách. Vlhké holenie môže v intímnej zóne spôsobiť veľmi drobné ranky, ktoré sú pre oko neviditeľné.Vo vlhkom prostredí ženskej intímnej zóny sa veľmi dobre darí rozmnožovaniu baktérií a malé ranky sa môžu veľmi rýchlo zapáliť.

Mnoho žien nevie alebo si neuvedomuje, že ochlpenie intímnej zóny má, samozrejme, aj nejaký zmysel. Funguje totiž ako prirodzená bariéra proti sexom prenosným infekciám, ako je napríklad herpes alebo humane papillom víry. Tieto víry môžu vyvolať rakovinu maternicového krčka. A tak je v podstate jedno či žena na odstránenie ochlpenia svojej intímnej zóny využije mokré holenie, depiláciu a či waxing - všetky formy odstránenia prirodzenej bariéry v oblasti jej intímnej zóny môžu mať pre jej zdravie negatívne dôsledky.

Preto, ak sa už žena rozhodne pre tento zákrok, je potrebné rigorózne dodržanie preventívnych opatrení, ktoré riziko infekcií znižujú. Pochopiteľne, že optimálne je zrieknuť sa celkom tohto nepotrebného a neprirodzeného zásahu, ktorý predovšetkým napĺňa peňaženky nespočetných "špecialistov a odborníkov", ktorí s ním prišli úspešne na trh.