Dokončenie zo včera: Erdogan v parlamente presadil Hitlerov zákon, Angela a Brusel mlčia

28.05.2016 15:52

Týmto spôsobom bude môcť Erdogan dosiahnuť presne to, čo dosiahol už Hitler, ktorý postupne zlikvidoval všetky strany v Nemecku, a to len za niekoľko mesiacov. Ešte v roku 1933, keď v marci dal parlamentom odhlasovať svoj Ermächtigungsgesetz, tak potom už v novembri existovala už len jeho strana NSDAP a diktatúra bola nastolená.

Merkel nielenže sa nepostavila proti Erdoganovi a jeho nacizmu blízkym metódam, ale ho ešte aj nepriamo podporila tým, že v Istanbule s ním mala hodinový rozhovor, keď sa tam konalo vrcholové stretnutie OSN.

Inou veľkou podobnosťou medzi nedzi metódami Hitlera a Erdogana, je boj proti terorizmu, tak ako ho hlása turecký prezident. U Hitlera sa teroristi volali komunisti a socialisti, u Erdogana sú to Kurdi. Hitler obvinil komunistov z podpálenia berlínskeho Reichstagu (čo bolo len klamstvo) a preto boli pozbavení všetkých práv a bez udania dôvodu mohli byť zatknutí a zbavení majetku.

Hitler označil komunistov za úhlavných nepriateľov štátu a preto ich bolo treba likvidovať. Podobne bude môcť robiť aj Erdogan s Kurdmi a každého z nich môže obviniť z terorizmu. Turecký samovládca a krutovládca tak môže prostredníctom vymyslených teroristických obvinení Kurdov, fakticky všetko legitimovať a dať ich zatýkať, vraždiť a bombardovať. Kto proti tomu niečo povie, alebo ako žurnalista napíše, ten bude tiež zatknutý a odsúdený ako nepriateľ tureckého štátu.

To je absolútna zhodnosť a paralela k Hitlerovej nacistickej diktatúre.

Putin je pod takým zorným uhlom v porovnaní s Erdoganom demokrat bez škvrny a hany.