Dve lži; Brusel tvrdí: V Poľsku je ohrozená demokracia;Sovieti tvrdili: V ČS je ohrozený socializmus

16.01.2016 11:41

A preto obaja agresívne zaútočili na svojich nepriateľov, každý po svojom. Sovjeti na nás a Brusel na Poľsko. Vie Brusel vôbec, čo je demokracia? Brusel sa správa ako diktátor, ktorý hrozí Poľsku zbraňami, hoci inými, ako v roku 1968 Moskva hrozila Československu. Hrá sa na strážcu "čistej" demokracie, podobne ako Moskva bola strážcom "nepoškvrneného" socializmu. Vtedy bol "hriešnikom", ktorého bolo treba potrestať, Alexander Dubček a jeho vlasť, dnes je "hriešnikom", ktorého treba trestať Poľsko, a jeho národ, lebo si demokraticky zvolil vládu, ktorá Bruselu nevyhovuje a sa mu nepáči.

EÚ odštartovala zavedenie trestných opatrení proti Varšave. Ich začiatok má byť odobratie Poľsku jeho legitimného práva na hlasovanie v EÚ, na čo má právo každý jej  členský štát. Nová poľská vláda neurobila nič iné, ako to, že vyhlásením nových zákonov posilnila a upevnila svoju štátnu suverenitu, a to nemá nič spoločné s akýmsi rozbíjaním demokracie, ako to samoľúbo a mocensky diktátorsky tvrdí všemocný Brusel. Na vyhlásenie nových zákonov vo Varšave možno mať rôzne názory, podstatné je však to, že poľská vláda bola zvolená demokraticky prebiehajúcemi voľbami a veľká väčšina Poliakov jej dala svoje hlasy.

Keď Alexander Dubček a prezident Ludvik Svoboda chceli rozvíjať socializmus s ľudskou tvárou, tak Leonid Brežnev poslal do Prahy a Bratislavy vojakov a tanky. Teraz je to Brusel, ktorý chce poľský národ a jeho vládu trestať sankciami, lebo voľby v Poľsku nevyhrala strana, ktorá by poslušne a devótne plnila jeho príkazy.

Od spriateleného poľského novinára som sa dozvedel, že v Poľsku sa teraz množia hlasy - aj medzi politikmi - že Poliaci by sa mali začať viac snažiť o zlepšenie kontaktov s Moskvou. Cítia sa Bruselom šikovaní a znevažovaní.

Za útokom Bruselu na Varšavu stojí aj dnes prezident EÚ-parlamentu, Martin Schulz, podobne ako stál pred niekoľkými rokmi aj za rozhodnutím európskych socialistov vylúčiť Ficov SMER z tohto zoskupenie, a to len preto, že vytvoril koalíciu so SNS. Aj to bola legitímna demokratická vláda, ktorá mala za sebou prevažnú časť slovenských voličov. Tak aj teraz, proti Varšave, ako aj vtedy proti SR, sú to absolútne nedemokratické sankcie, ktoré sú len a len diktátorskými metódami zastrašovania a hrozenia.

EÚ týmto aktom chce rozhodovať za Poľsko a vyvíja na neho tlak, aby sa podrobilo jeho diktátu z Bruselu, a tak nie Poľsko koná nedemokraticky, ale nedemokraticky koná len a len Brusel, a to nie po prvý krát! 

Bruselská definícia demokracie znie: 

Ak vládnu v štátoch EÚ také strany, ktoré Bruselu vo všetkom pritakávajú, tak sú demokratické. Ak tomu tak nie je, začne Brusel hroziť sankciami a označuje ich za nedemokratické, alebo málo demokratické. Brusel sa tiež snaží eliminovať a rozbiť V4, lebo v tomto bloku sú z jeho pohľadu neposlušné vlády a ich spoločný postup v mnohých otázkach ho veľmi ruší a hnevá.