Erdogan islamizuje Nemecko a Berlín za to ďakuje tým, že bude modernizovať jeho železnice a dá aj miliardy

10.09.2018 23:12

Samovládca z Bosporu porovnáva kancelárku s Hitlerom, Nemcov nazýva nacistami a dáva stavať v Nemecku jednu mešitu za druhou a Nemecko ide za to do Turecka veľmi ochotne – lepšie povedané poslušne -  modernizovať turecké železnice.

Predbežne sa hovorí o sume 35 milard eur. Veľkú časť z tohto obnosu zaplatí Berlín. Aká časť to bude, o tom sa oficiálne mlčí. Niektore médiá sa domnievajú, že nemecká vláda chce týmto aktom zabrániť ďalšej utečeneckej vlne.

EÚ prehltne akékoľvek porušenie ľudských práv, akých sa Erdogan mnohnásobne dopustil a naďalej dopúšťa, nevynímajúc genocídu Kurdov, dokonca aj na území Sýrie.

Erdogan sa nemusí obávať ani žiadnych sankcií, aké Západ uvalil na Rusko a nemusí sa obávať ani Medzinárodného súdneho tribunálu v Den Haagu, kam za svoje zločiny už dávno patrí.

Pred troma mesiacmi poslal Erdogan do Berlína svojho diplomata, ktorý podľa oficiálne nepotvrdených informácií oznámil kancelárke, že alebo Nemecko urobí to, čo si Turecko od neho želá, alebo príde do EÚ obrovská vlna migrantov, vyslaná z Turecka.

Taká je realita.

Erdoganov diplomat predložil Berlínu dve požiadavky:

Chceme modernú železnicu a chceme i podporu našej ekonomiky.

Minister Heiko Mass pri svojej nedávnej návšteve v Ankare pôsobil vedľa Erdogana úplne devótne ako malý vystrašený žiačik pred prísnym učiteľom. Mal však so sebou prísľub Berlína, že všetko prebehne podľa želania bosporského sultána.

Informoval Erdogana o tom, že projekt modernizácie tureckých železníc preberie spoločne viacero nemeckých firiem, medzi nimi samozrejme aj Deutsche Bahn. Hlavným koordinátorom a projektantom rozsiahleho a komplikovaného projektu bude Koncern Siemens.

Okrem iného sa v jeho rámci bude  extrémne zastaralá železničná sieť aj rozširovať a pribudnú nové trate, staré trate sa budú elektrifikovať a všade sa bude inštalovať moderná signálna technika. A to všetko takmer len za nemecké peniaze. Turecké železnice sú v katastrofálnom stave.

Erdogan má Nemecko i celú EÚ takpovediac v hrsti. Je jej neoficiálnym vládcom – tancuje sa vždy len podľa jeho nôt.