Európa: Viac ako tretina tzv. generácie X má už v strednom veku zdravotné problémy. Myslite na to už v skorej mladosti!

20.08.2021 23:08

Štúdia, ktorá to preukazuje bola robená vo Veľkej Británii, ale podľa expertov je to podobne v celej Európe. Ako generácia X sú považovaní tí, ktorí sa narodili v rokoch 1965 – 1980. Viac ako tretina z nich má viacnásobné a dlhodobé zdravotné problémy.

Vedci University College London zisťovali  v rokoch 2016 – 2018 zdravotný stav takmer 8000 ľudí vo Veľkej Británii.

Výsledky ich výskumu boli teraz zverejnené v odbornom magazíne BMC Public Health.

Viac ako každý štvrtý z nich konzumoval nadmerné množstvo alkoholu a cigariet a viac ako 20 percent trpelo na chronické bolesti krížov a chrbta.

Choroby ako diabetes, vysoký krvný tlak, astma, problémy s trávením, psychické poruchy boli u nich tiež početne zastúpené. Až 34 percent účastníkov tohto zdravotného prieskumu malo minimálne dve z týchto chronických chorôb.

Autor štúdie Dr,Dawid Gondek:

„Zistili sme, že veľká časť našich  ľudí  už vo veku 45 až 50 trpí na viacnásobné dlhodobé organické a mentálne ochorenia a poruchy. U mnohých z nich sa tieto začínajú dokonca už v detských rokoch, prípadne vo fáze dospievania.“

Ja len dodám, že tak ako platí, že každý je sám strojcom svojho šťastia, takisto platí, že každý je sám aj strojcom svojho zdravia.

Kto holduje cigaretám, alkoholu, a konzumuje pravidelne aj mnoho bravčového mäsa, nerobí pravidelne šport a má nadváhu, tak je takmer isté, že už relatívne skoro v jeho živote ho postihnú rôzne choroby a tie skracujú život a uberajú mu na kvalite.

Kto žije zdravo a správne sa stravuje a netrpí na spomenuté neresti, ten sa veľmi pravdepodobne dožije v plnom zdraví minimálne 80 rokov.  

A to je podstatne viac ako je priemerná dĺžka života slovenského muža!