Facebook vedie vojnu s Austráliou a niči demokraciu a slobodu slova

22.02.2021 22:53

„Všemocný“ koncern Facebook  zablokoval v Austrálii prístup k žurnalistickým informáciám, lebo sa mu nepáči tamojší nový mediálny zákon. Tento prípad ukazuje, že všade tam, kde existujú silné koncerny a monopoly, tak chcú robiť vlastnú politiku. To znamená, že chcú presadzovať len vlastné záujmy a demokracia a sloboda slova ich v tom len ruší.

Preto musí konečne zasiahnuť politika, lebo rastúca moc koncernov a monopolov je veľkým nebezpečím pre sociálne trhové hospodárstvo i pre slobodu indivídua.

Liberálna demokracia musí ísť ruka v ruke s liberálnou ekonomikou a koncerny ako Facebook a Google sú nebezpečím pre túto symbiózu. Dokazuje to teraz prípad v Austrálii, kde Facebook chce presadiť svoje pravidlá na úkor demokratických pravidiel.

Keďže sa koncernu nepáči nový mediálny zákon liberálno konzervatívneho austrálskeho premiéra, tak drasticky diktátorským spôsobom zamedzil slobodu informácií v Austrálii, čím dal jasne najavo, že nerešpektuje legitímne demokratické rozhodnutia a ani demokratické zákony krajiny.

A nielen to – Facebook hrozí otvorene: Ak austrálski politici nebudú robiť to, čo je potrebné pre nás, tak to bude mať pre Austráliu veľmi nepríjemné následky. Tu možno hovoriť už o vydieraní.

Viacerí austrálski komentátori hovoria, že Facebook vyhlásil Austrálii vojnu.