FDP obžalúva: Utečenecká politika ministra Seehofera pomáha len AfD

13.11.2019 23:38

Obžalobcom Horsta Seehofera je šéf FDP Christian Lindner. Jeho tvrdá kritika je pochopiteľná, lebo Seehofer, ktorý ešte pred rokom hrozil Merkel, že CSU kvôli jej utečeneckej politike opustí spoločnú Úniu, sa otočil o stoosemdesiat stupňov a ako minister vnútra robí ešte horšiu utečeneckú politiku ako ona. Lindner už dávno kritizuje berlínsku vládu kvôli jej utečeneckej politike. Ešte pred nejakým časom spolu so Seehoferom kritizovali preto aj Angelu Merkel

Christian Lindner:

„Keďže minister Seehofer záväzne prehlásil, že vezme paušálne 25 percent  utečencov, ktorí sa vydali cez more do Európy, do Nemecka, tak to je skvelá a veľmi prospešná volebná pomoc pre AfD. Pritom prevažná časť týchto utečencov sú  len ekonomickí migranti a tí nemajú žiadne právo byť prijatí do Nemecka.“

A Lindner  už aj predtým viackrát kritizoval vládu za to, že svojou nezmyselnou utečeneckou politikou len pomáha AfD. Povedal, že Únia (CDU-CSU) tak koná len vyslovene zo zištných dôvodov a prijíma takých utečencov preto, lebo počíta so Zelenými (o ktorých je dobre známe, že by do Nemecka a do EÚ vzali migranta, ktorý chce prísť) ako s budúcim koaličným partnerom do budúcej vlády.

Podľa Lindnera Únia celkom stratila správnu orientáciu a sú v nej aj takí politici, ktorí chcú dokonca vytvoriť koalíciu aj s Ľavicou, jedným z nich je Daniel Günther, ministerský predseda Šlezvicka Holštajnska.

Únia sa za každú cenu chce udržať pri moci aj po najbližších voľbách a bez najmenšieho problému preto zrádza aj samú seba, to znamená staré pôvodné princípy CDU – pravicový konzervativizmus, patriotizmus a zásadu, nikdy s Ľavicou, Zelenými a SPD a vždy len s FDP.

To všetko platilo ešte za Helmuta Kohla a toho Merkel podlo zradila a zapredala viacnásobne.