G. Schindler exšéf BND tvrdo kritizuje utečeneckú politiku Merkel

10.10.2020 23:33

Gerhard Schindler bol prezidentom BND - Nemeckej tajnej služby od 2012 do 2016. Pred niekoľkými dňami vyšla jeho publikácia Wer hat Angst vor BND.

V nej okrem iného tvrdí, že výpoveď kancelárky, že v roku 2015 nebolo možné uzavrieť nemecké hranice, čím sa kancelárka bránila neskôr proti obvineniam, že nekontrolovane nechala prúdiť migrantov do Nemecka, bola klamstvom.

Schindler vyvracia lož Merkel veľmi zrozumiteľne pre každého:

„Odrazu teraz počas korona krízy nebolo vôbec problémom uzavrieť nemecké hranice a strážiť ich. A keď to je možné teraz, tak to samozrejme bolo možné aj v roku 2015.“

Schindler uvádza aj to, že pri svojich pracovných rozhovoroch s početnými šéfmi tajných služieb rôznych krajín sveta, všetci do jedného vyjadrovali nepochopenie a rozhorčenie nad nemeckým prístupom k migračnej kríze. Podotkol, že len v priebehu druhého polroka 2015 dokázala Merkel a jej vláda Nemecko v Európe izolovať a vyvolať k nemu zo strany iných EÚ štátov veľkú nedôveru a okrem toho, že Berlín svojím postojom k migrantom spôsobil extrémnu polarizáciu vo vnútri nemeckej spoločnosti.

Je veľka škoda, že Schindler prišiel s touto publikáciou až teraz, keď škody spôsobené utečeneckou  politikou kancelárky a jej vlády už majú a budú mať trvalé katastrofálne následky pre Európu a jej kresťanskú kultúru.