Generálna debata v Bundestagu: Alice Weidel AfD provokovala kancelárku a spôsobila veľké rozbroje

16.05.2018 23:47

Včera sa konala v Bundestagu generálna debata k politike vlády. Podľa zaužívanej tradíce ju vždy začína najsilnejšia opozičná strana. Po prvý raz sú v Bundestagu až štyri opozičné strany a najsilnejšou je AfD. K rečníckemu pultu sa preto postavila šéfka frakcie AfD a spustila okamžite prudkú rétorickú paľbu na kancelárku. Veľmi ostro kritizovala najmä jej migračnú a azylovú politiku.

O.i. povedala: “Burkas, Kopftuchmädchen und alimentierte Messermänner und sonstige Taugenichtse werden unseren Wohlstand, das Wirtschaftswachstum und vor allem den Sozialstaat nicht sichern.” – „Burky, dievčatá zahalené šatkami, nami financovaní muži s nožmi a všelijakí ďalší povalovači tí určite nepodporia náš blahobyt, rast ekonomiky a najmä náš sociálny štát."

Jej slová vyvolali búrlivý potlesk jej straníckych kolegov, ktorí sa všetci zdvihli a vykrikovali slová súhlasu. Poslanci ostatných strán, ale predovšetkým koaliční pískali a vykrikovali slová ako fuj, preč s ňou, hanba a podobne.

Niečo také divoké sa v Bundestagu ešte nikdy neodohrávalo.

Prezident Bundestagu W. Schäuble jej vyslovil oficiálne pokarhanie spojené s finančnou pokutou. Povedal, že takto diskriminuje všetky ženy, ktoré nosia šatky (čo je samozrejme nezmysel, lebo Alice Weidel mierila len na tie moslimské ženy, ktoré nikdy nechcú chodiť s nepokrytou hlavu ako je to v našej kultúre).

Weidel tvrdo atakovala aj finančnú politiku vlády a vyčítala jej klamanie a podvádzanie pri nakladaní s financiami. Doslova povedala, že povinnosťou vlády je optimálne spravovanie peňazí občanov a nie ich vyhadzovanie plnými priehršťami von oknom.

Nemecké médiá ju a jej stranu kritizovali a tvrdili, že väčšina Nemcov jej reč v Bundestagu odsúdila.

Pozrel som si reakcie Nemcov v sociálnych sieťach a tam drvivá väčšina súhlasila s tým čo Weidel povedala.

Takže ako vždy, keď médiá hovoria o AfD, tak luhajú a prekrúcajú.

Tu uvádzam aspoň tri reakcie zo sociálnych sietí:

annes vor 43 Min.

Wieder mal eine ausgezeichnete Rede von der Oppositionsführerin Alice Weidel !    Opäť raz vynikajúca reč šéfky opozície Alice Weidel!

Was ist an dieser Aussage falsch ? Hier wird nur ausgesprochen , was in Deutschland die meisten Bürger denken !    Čo je na tejto výpovedi zlé? Tu bolo len povedané to, čo si väčšina občanov myslí!

Wo sie Recht hat hat sie Recht und Kohle kostet das Merkelsche Neuvolk auch noch ohne Ende.     Čo je pravda, je pravda a merkelovský nový národ nás stojí nekonečne veľa peňazí