Hanba nemeckého námorníctva v Červenom mori! Nemecká loď strieľala na americký dron! Je v tom ale čosi zarážajúce! Nebolo to naopak?

29.02.2024 10:39

Stalo sa to pri pobreží Jemenu! A udialo sa to dokonca dvojnásobne!

 

Podľa „diskrétnych“ informácií z kruhov Bundeswehru sa v pondelok večer odohrala nepríjemná a nemeckého ministra obrany šokujúca dráma okolo fregaty „Hessen“, ktorá je momentálne na nebezpečnej misii v Červenom mori:

 

Treba však otvorene priznať, že tento zahanbujúci incident je len  symbolom čiastočne dezolátneho stavu nemeckej armády za ministra Borisa Pistoriusa (63, SPD).

 

Radarové systémy nemeckej vojnovej lode nesprávne identifikovali dron krúžiaci v blízkosti fregaty „Hessen“ ako nepriateľský. Z fregaty boli následne na dron potom vypálené dve rakety.

 

Ako sa ale rýchlo ukázalo v skutočnosti bol tento dron bezpilotným americkým lietadlom MQ-9 Reaper (rozpätie krídel 20 metrov, 30 miliónov eur).

 

Našťastie pre Američanov, ale i pre Nemcov, čo však vôbec neznižuje ich hanbu:

 

Obe nemecké prepadové rakety SM2 z technických príčin nedosiahli svoj cieľ, ale sa zrútili do mora bez toho, aby niečo dosiahli.

 

Dron Reaper letí do výšky 12 000 metrov. Maximálna operačná výška nemeckej protilietadlovej rakety SM-2 je nad 20 000 metrov.

 

Hovorca nemeckého ministerstva obrany Michael Stempfle v stredu potvrdil, že dron, ktorý bol zameraný a na ktorý strieľali, nemohol byť pôvodne priradený žiadnemu zo spojeneckých krajín. „Hessen“ sa preto potom pokúsila tento dron zostreliť, no dvakrát neúspešne. 

 

V súvislosti s touto udalosťou sa však vynára jedna otázka - čo robil spojenecký dron nad spojeneckou loďou a prečo nad ňou "hrozivo krúžil"? 

Nemohlo to byť naopak a dron ju pokladal za nepriateľský cieľ? Za objekt, ktorý chcel fregatu zničiť.......

A fregata ho preto musela odstreliť, čo aj urobila. A to by potom bola oveľa väčšia a nebezpečnejšia hanba, ale pre Američanov. 

Ak by táto "hypotéza" bola realitou, tak sa rýchlo musela skonštruovať iná "realita" a vazal v nej zobral vinu na seba...................A k tomu ešte niečo: Lebo dvojnásobné zlyhanie nemeckej techniky je takmer vylúčené........