Horst Seehofer je prvý nemecký politik, ktorý sa nebojí vyhlásiť, že s V. Putinom chce spolupracovať

05.10.2015 23:12
Je to ďalší skvelý štátnicky krok od Horsta Seehofera, šéfa CSU a ministerského predsedu Bavorska. Pred niekoľkými dňami vydal prehlásenie, že chce s Vladimírom  Putinom spolupracovať.  Urobil to odvážne proti vôli Angely Merkelovej a jej vlády a proti „želaniam“ z Bieleho Domu.
Tento bavorský špičkový politik opäť dokazuje, že by bol v súčasnosti tak pre Nemecko, ako aj pre Európu, oveľa väčším prínosom v pozícii kancelára ako Frau Merkel.
Seehofer je presvedčený, že bez Ruska nie je možné vyriešiť konflikt v Sýrii a ani poraziť kalifát ISIS.
V najbližších dňoch chce zvolať predsedníctvo svojej strany a prediskutovať ako by mala vyzerať spolupráca s Moskvou. Írečitého Bavoráka Horsta, aj veľkého fanúšika Bayernu, bezvýhradne podporuje najmä jeho stranícky kolega, nemecký Entwicklungsminister Gerd Müller – mimochodom, menovec najlegendárnejšieho nemeckého futbalového útočníka, Gerda Müllera, ktorý hrával roky za Bayern a za Nationalelf.
Minister Müller povedal, že je nevyhnutne potrebná diplomatická iniciatíva OSN smerom k Moskve, aby tak prišlo k aktívnej spolupráci Ruska, EÚ a USA, ale aj regionálnych mocností, ktorých sa týka krvavý konflikt v Sírii. Tým minister mienil aj Asada, bez toho, aby ho menoval.
Podľa mojej mienky sa situácia priamym vojenským zásahom Ruska v Sýrii samozrejme aj skomplikovala a teraz zahrňuje aj nemalé riziko nebezpečia, že tam môže ľahko prísť k vojenskému konfliktu mezi USA a Ruskom, keďže obe krajiny tam majú svoje vojenské lietadlá a nič nevylučuje to, že môže prísť ku priamej kolízii a tá môže eskalovať.
Neexistuje predsa nijaké ohraničenie revírov a či oblastí ich vojenských aktivít zvlášť pre Rusov a zvlášť pre Američanov. Tí sú tak či tak maximálne podráždení tým, že prišli Rusi, čo znamená potvrdenie ich neschopnosti, keďže už dávno mali byť schopní totálne ISIS rozbombardovať a zničiť.
Pri ich najlepšom a najúčinnejšom vojenskom letectve na svete (ako sú sami presvedčení a  ako to tvrdia) malo byť niečo také pre nich doslova detskou hračkou (prepáčte, že použijem toto prirovnanie, azda pre niekoho nevhodné).
Prečo tak ale neurobili? Nechceli? Chceli záležitosť naťahovať do dĺžky a vyčkávať, ako sa situácia vyvinie? Alebo je ISIS pre nich nejakým spôsobom užitočná?
Mám na to svoje vlastné odpovede a čas ukáže, či boli správne.
Doplním celé aj nasledovnou informáciou.
Bouthaina Shabaan, poradkyňa sýrskeho prezidenta Asada, vydala vyhlásenie, v ktorom veľmi pozitívne hodnotila ruské nálety na pozície ISIS v Sýrii a zároveň kritizovala neúčinné bombardovanie USA. Je presvedčená, že ruský zasah prispeje podstatne k stabilizácii situácie v jej vlasti.
Povedala ešte aj to, že boj v Sýrii nie je len bojom proti ISIS – a kritizovala, že o tom Západ akosi radšej mlčí. Ale že proti oficiálnej Sýrii bojuje  fakticky spolu s ISIS aj teroristický Al Nusra-front a ďalšie teroristické organizácie, vyzbrojené zbraňami zo Zapadu (odkiaľ ich tak asi majú?). Okrem nich bojujú na strane teroristov aj tisícky žoldnierov zo západných krajín. Kto ich tak mohol najať a kto ich platí???