Hrôzostrašná história miesta, kde sa dnes na Kube ľudia chodia zabávať

11.02.2015 23:19

Blízko mesta Trinidad sa nachádza jeden z najrenomovanejších nočných klubov na Kube. Jeho návštevníci tam tancujú a sa bavia nielen v najneobyčajnejšej diskotéke celej Kuby, ale sa to deje na takom mieste, kde nie je žiadna iná diskotéka na svete - je to vo veľkej jaskyni.

Z veselých a rozpustilých tancujúcich, ktorí diskotéku Ayala navštevujú, sotva niektorý vie, že sa zabáva na mieste, kde voľakedy vraždil svoje obete sériový vrah. 

Bolo to v roku 1896 , v časoch vojny za nezávislosť Kuby od Španielska. Dezertér Carlos Ayala hľadal na úteku pred prenasledovateľmi úkryt. Keď ho už doháňali, tak na veľké šťastie objavil vchod do podzemnej jaskyne a bol zachránený. Ostal tam bývať a potom sa udialo niečo, čo jaskyňu navždy spájalo s hrôzou a strachom. Ayala začal striehnuť na malé deti, ktoré potom zavliekol do jaskyne a ich tam vraždil.

Miestni obyvatelia ho napokon raz pristihli pri únose malého dievčatka a bez súdu ho sami popravili. Zločiny Ayalu sa hlboko vryli do povedomia miestneho obyvateľstva. Niektoré matky z okolitých obcí dokonca aj dnes hrozia svojim deťom, keď nechcú poslúchať:"Buď dobrý, lebo príde Carlos a vezme ťa do jaskyne." 

Už viac rokov je v jaskyni vybudovaná exkluzívna  a mmoriadne exoticky pôsobiaca diskotéka, ktorá priťahuje čoraz viac ľudí, z veľkej časti sú to zahraniční turisti. Sú v nej tri bary, päť rôznych tanečných plôch, na ktorých noc čo noc tancuje okolo 4 000 ľudí, lebo diskotéka je otvorená sedem dní v týždni.