Ibiza-aféru môžu skvele využívať isté politické strany. V Nemecku tak robia Zelení

23.05.2019 23:01

Šéf Zelených Robert Habeck žiada od CDU-CSU v súvislosti s Ibiza-aférou Stracheho jednoznačné a dôrazné prehlásenie, že za žiadnych okolností nebude v ničom spolupracovať s AfD. Habeck povedal, že dosiaľ tak neurobila a nechala tak priestor pre rôzne špekulácie. Zdôraznil, že teraz vládna kríza v Rakúsku ukázala jasne, kam vedú koalície so skorumpovanými stranami ako FPÖ.

Habeck skritizoval CDU-CSU, za to, že minulý rok nadbiehala AfD a dokonca preberala niektoré jej tézy. S tým musí byť raz pre vždy koniec, lebo AfD nemôže byť partnerom pre demokratické strany. Napokon žiadal od CDU-CSU, aby „odprisahala“, že nebude s AfD nikdy robiť spoločné veci.

Tento muž,  akoby celkom zabudol na to, že len pred dvoma desaťročiami, po tom ako  Zelení vstúpili v roku 1993 na politické javisko Nemecka, tak stará etablovaná strana CDU-CSU aj s účinnou pomocou médií strpčovala život Zeleným tak vehementne  nedemokraticky, ako to dnes Zelení robia s AfD.

CDU-CSU niekoľko rokov neustále hlásala, že Zelení sú nedemokratickou bandou, ktorá slúži záujom Moskvy a chce rozvrátiť a zničiť Nemecko.