Islam je vynaliezavý, je vytrvalý, je dotieravý a vie sa prezentovať – najnovšie už aj v Bundeslige

12.08.2020 22:38

Našu kresťanskú kultúru islam už „obohatil“ tak veľmi, že strácame k nej vzťah a prestávame sa s ňou identifikovať a dovoľujeme, aby sa islam stal leitkultúrou v Európe.

Dokonca sami kompromitujeme,  diskriminujeme a mobujeme ľudí, ktorí vidia islam kriticky a ktorí nechcú, aby sa v zatiaľ ešte kresťanskej Európe stal leitkultúrou.

M.L., Kolínčan, veľký prívrženec bundesligového 1. FC Köln a jeho dlhoročný člen nedokázal pochopiť, prečo na nových dresoch kolínskych hráčov je odrazu islamská mešita.

Keď jeho rozhorčenie nenašlo u vedenia klubu žiadnu pozitívnu odozvu, tak poslal písomnú výpoveď, s tým, že sa už s klubom nedokáže viac identifikovať.

Je zarážajúce, že vedenie klubu v meste, ktorého najúžasnejším symbolom je nádherný kresťanský Dóm,  svojho už len bývalého člena dalo ešte aj výsmešným spôsobom na verejný pranier.

Jednoducho a úplne cynicky bez jeho súhlasu klubové vedenie uverejnilo jeho výpoveď na klubovom twitteri a k tomu výsmešne poznamenalo, že táto výpoveď bola s radosťou prijatá. A klub sa ešte poďakoval po turecky.

Klub pritom aj zdôraznil, že uverejnením výpovede dotyčného vyslal jasný signál proti rasizmu a podotkol, že rasizmus v 1.FC Köln nemá žiadny priestor. Muž teraz môže očakávať, že bude obvinený z rasizmu.

Viac servilnosti voči islamu je sotva možné, a to v klube, ktorý je v meste, kde masy moslimských migrantov na Silvestra 2015 pred Dómom  sexuálne obťažovali a znásilňovali kresťanské ženy.

Dá sa očakávať, že čoskoro budú kolínsky príklad nasledovať ďalší bundesligisti a na dresoch budú mať napr. novú istanbulskú mešitu Hagiu Sofiu.