Izrael vedie zákernú sofistikovaníu psychologickú vojnu proti palestínskemu ľudu – západný mainstream o nej mlčí

05.03.2024 11:17

Bližší pohľad na niektoré extrémne brutálne a neľudské aspekty izraelskej stratégie v Gaze odhaľuje štruktúry plánu jasne zameraného na spôsobenie maximálnej psychickej ujmy obetiam.

 

V tejto súvislosti uvediem ešte niečo, čo sa všeobecne vôbec nevie – Izrael a USA to  nikde nespomenú a mainstream to zatajuje – v Gaze žije aj okolo 1500 až 2000 kresťanov, sú to tiež tamojší Palestínčania.

 

Vezmime si napríklad opakovanú požiadavku Izraela, aby civilisti opustili konkrétne mesto v konkrétnom čase.

 

Ale zakaždým, keď bola táto požiadavka vyslovená, rýchlo nasledovali letecké útoky na utekajúcich civilistov. Túto katastrofálnu barbarskú akciu by sme ľahko mohli hodnotiť ako „prevádzkový incident“ spôsobený ľudskou chybou, ale to tak nie je.

 

Veď tieto nálety sa nestali raz alebo dvakrát, ale opakovane. To naznačuje, že ide o úmyselný zámer. To isté platí o bezohľadnom zabíjaní civilistov izraelskými ostreľovačmi (niektorí z nich márne mávali bielymi vlajkami – o chvíľu už viac neboli medzi živými), ako aj o takzvanom „nerozlišujúcom bombardovaní“ domov, nemocníc a utečeneckých táborov.

 

Preto to nemožno inakšie nazvať ako masové masakrovanie palestínskych civilistov, ktorí boli mierumilovní. Viacerí z nich mali izraelské občianstvo – tí kresťanskí Palestínčania dokonca vo veľkej väčšine.

 

Izrael ale svojim masakrovaním civilných Palestínčanov chce jednoznačne dosiahnuť svoj hlavný strategický cieľ (a tým nie je oslobodenie svojich rukojemníkov – čo mu medzičasom už vyčíta aj veľká časť jeho vlastného obyvateľstva) a tým je vyhnanie celej arabskej populácie z Gazy a potom ju vhodným spôsobom anektovať.

 

V tomto smere sa zdá, že stratégia funguje celkom dobre, keďže väčšina populácie Gazy je teraz presvedčená, že „nikde v Gaze nie sú v  bezpečí“.

 

Toto je v skutočnosti základný kameň, na ktorom Izrael vyvinul svoj psychologický bojový plán na odstránenie akéhokoľvek pocitu osobnej bezpečnosti obyvateľov Gazy a v jeho rámci neustále podnecuje pocity strachu, chaosu a zúfalstva.

 

Tento perfídny plán nevznikol cez noc. Je to dôkladne vypracovaný a úplne zlovestný diabolský plán ako spôsobiť maximálnu psychickú ujmu dvom miliónom ľudí, aby ich bolo možné ľahšie vyhnať z ich historickej vlasti, kde žili viac ako dve tisícročia.

 

USA a Západ bojujú „hrdinsky“ za ochranu „dobrých“ Ukrajincov, ktorých „ničia zlí“ Rusi.

 

Prečo ale rovnakou mierou nebojujú za ochranu Palestínčanov proti vražednému teroru, ktorým ich niči Izrael?