Je niekoľko závažných faktov, ktoré hovoria, že Irán mohol zostreliť ukrajinské lietadlo

08.01.2020 22:07

Boeing, lietadlo Ukrajiny, v ktorom zahynulo 176 ľudí odlietalo z Teheránu do Kyjeva. Po normálne vydarenom štarte a po krátkom normálnom lete sa odrazu zrútilo len niekoľko kilometrov od letiska. Očití svedkovia vypovedali, že padalo ako kameň z oblohy….

Iránsky letecký úrad sa hneď ponáhľal s reakciou na katastrofu. Hneď vedel, že išlo technickú poruchu. To je veľmi podozrivá reakcia a absurdná. Úrad bez akéhokoľvek prešetrenia nehody vydá také nezmyselné vysvetlenie.

Taká príčina je samozrejme možná, ale zistiť ju možno až po dlhom a dôkladnom prešetrovaní trosiek lietadla.  A išlo len o vyhlásenie, ale nenasledovalo žiadne zdôvodnenie. To sa takto nikdy nerobí!

Medzi pádom lietadla a raketami vystrelenými na americké základne v Iraku bol len minimálny časový odstup a preto je samozrejme legitimné vysloviť podozrenie, že jedna z rakiet kolidovala s lietadlom a spôsobila jeho pád.

Toto podozrenie umocňuje fakt, že trosky lietadla boli nespočetné a boli roztrúsené po neobyčajne veľkej ploche. A práve to sa stane s lietadlom, keď koliduje s raketou – výbuch ho roztrhá na množstvo kusov a tie sa rozletia po veľkej ploche.  

Ak ale lietadlo padne v dôsledku technického defektu, tak na zemi ostane v podstate pohromade.

Neobvyklé je aj to, že vyhlásenie Iránskeho leteckého úradu prebrala aj vláda a je mimoriadne neobvyklé, aby nejaká vlada sama okamžite  vyhlasovala príčinu nehody.

To sa prenecháva vždy len komisii expertov. Je to výlučne ich úloha a i povinnosť.

Podobne to vidí aj nemecký letecký expert J. Wirt:

„Kolíziu iránskej rakety s ukrajinským lietadlom nemožno v žiadnom prípade vylúčiť a určité aspekty tohto tragického nešťastia sa za to aj prihovárajú.“

V každom prípade možno povedať, že je viac paralel medzi touto katastrofou pri Teheráne a katastrofami lietadiel, ktoré v minulosti boli z oblohy stiahnuté raketou.

Až do okamihu katastrofy ukrajinský Boeing 737-800  nadobúdal normálne a rovnomerne výšku a postupne zvyšoval rýchlosť. Mal za sebou normálny štart a  krivka jeho letu bola tiež normálna. Odrazu „z ničoho nič“ sa rútil k zemi ako veľká ohnivá guľa. Je to zadokumentované  na snímkach náhodného svedka. Pád lietadla sa začal vo výške 2 400 metrov.

Aviation Herlad  informuje, že posádka pred pádom nevyslala žiadny núdzový signál. Prečo asi? V prípade zostrelu raketou je jasné, prečo nie!

Ďalej sa uvádza, že pravdepodobnosť´ toho, že posádka urobila nejakú chybu, je absolútne minimálna. To uviedol Igor Sosnovski, viceprezident leteckej spoločnosti.

Ukrajinská strana vyslovene zdôraznila, že posádka bola vysokokvalifikovaná, maximálne skúsená a jej členovia patrili k najlepším v Ukrajine.

Podľa ďalších informácií bol tento Boeing v predošlých dňoch v Londýne, Paríži, Miláne. Všade po technickej stránke spoľahlivo fungoval. Okrem toho bolo lietadlo len pred krátkym časom na obvyklej technickej kontrole. Neboli zistené žiadne závady. To všetko je zadokumentované.

Zatiaľ všetko poukazuje na kolíziu s raketou. Protiargumenty  nie sú a iné „vysvetlenia“  úplne postrádajú vierohodnosť a logiku.