Je Roland Wöller saský minister vnútra tajným spojencom odporcov očkovania a korona opatrení?

05.12.2021 23:48

Dokonca možno Prof. Dr. Rolanda Wöllera (CDU) označiť priamo aj za ich spojenca, alebo aspoň za ich žičlivého sympatizanta. V každom prípade jeho postoj k odporcom očkovania a korona opatrení (v  Nemecku sú označovaní slovom Querdenker) ostro a doslova agresívne a neobjektívne kritizuje nemecký mainstream.

Systémové médiá mu vyčítajú, že týmto odporcom dovolí takmer všetko a nedovolí šikanovať a brutálne ich atakovať políciou.

Bez rúšok a bez dodržiavania odstupu demonštrujú každý pondelok masy Querdenker-ov v rôznych mestách spolkovej republiky Sasko a Roland Wöller sa len pokojne tomu prizerá – tak a podobne sa sťažujú na ministra Rolanda Wöllera poslušní pisálkovia systémových médií.

Minister má vlastný názor na politiku svojej saskej vlády a ignoruje jej nariadenia, ktoré sa vzťahujú na  okamžité a tvrdé zásahy polície voči pokojne demonštrujúcim Querdenker-om.

On si robí politiku podľa vlastného presvedčenia – a možno ju nazvať v tomto prípade skutočne demokratickou – na rozdiel od politiky jeho kolegov vo vládnom kabinete Saska. Je to o to obdivuhodnejšie, keďže je viac ako isté, že je vystavený veľkému tlaku a kritike svojich ministerských kolegov.

K tomu sa vyjadril nasledovne – a tak by mal konať a hovoriť každý politik, ktorý o sebe tvrdí, že je demokrat a samozrejme aj naši slovenskí vládni politici:

„Právo na slobodu zhromažďovania sa má vyššiu hodnotu a prioritu, ako zákazy, príkazy  a nariadenia v rámci korona opatrení. Keď súhlasím s demonštráciami Querdenker-ov bez rúšok a bez dodržiavania vzájomného odstupu, tak tým sa napätá situácia len deeskaluje.“

 V saskom 40 tisícovom Freibergu – kde ľudí mobilizovala ku korona-opatrenia-protestom konzervatívna pravica – skandovali masy demonštrujúcich bez rúšok: „My sme tu a kričíme tu preto, lebo nám kradnú slobodu“  a „Nechceme Kretschmera – ten musí ísť preč!“

Michael Kretschmer je ministerský predseda saskej vlády a je smutne známy ako nekompromisný prívrženec čo najtvrdších korona opatrení.

Ani v tomto prípade polícia  ministra  Rolanda Wöllera nezasahovala použitím násilia.

Vynára sa otázka, či Kretschmer nevymení svojho nepohodlného ministra vnútra? Musí si to však veľmi dobre rozmyslieť, lebo Sasi sú odvážny a „buričský“ národ, a kto ich nebezpečne vydráždi, tomu to nedarujú a mohlo by to v Sasku viesť k takým občianskym nepokojom, že by musela zasahovať armáda. Čo by sa potom stalo, o tom možno len špekulovať.

Jedno je isté – taký vývoj by bol veľmi nepríjemný pre nastupujúcu novú vládu v Berlíne.