Je to tu! Prvá banka, ktorá žiada sankčné úroky od každého klienta

04.03.2017 12:06

Začína sa ďalšie oficiálne okrádanie ľudí bankami. Povrávalo i dementovalo sa to už dlhšie. Od 15. marca to bude smutná realita a prvá banka v Nemecku bude požadovať od každého klienta 0,4 percent sankčné úroky a to na každý eur, ktorý v banke bude mať. Oznámil to šéf predsedníctva Fintech Group, Frank Niehage. Povedal, že tieto úroky si bude banka brať bez ohľadu na to, koľko peňazí bude mať klient v banke.

Dlho platil takýto krok v bankovej brandži ako tabu. Rovnako dlho sa o ňom ale uvažovalo. Bankári i politici vedeli, že klientovi nemožno nijako vysvetliť, prečo by mal byť potrestaný za to, že banke dal k dispozícii svoje peniaze a banka s nimi robí obrovské zisky, z ktorých nielenže nedostane nič, ale banke ešte aj má platiť „trestné“ úroky.

Doslova kriminálne obohacovanie sa bánk na úkor klientov už nemá hranice a štát to povoľuje a podporuje. Bude to len ďalšie zákonné ožobračovanie ľudí a predovšetkým „malých“ ľudí – nezamestnaných, dôchodcov a málo zarábajúcich.

Je viac ako isté, že postupne sa do tohto dovoleného okrádania ľudí o ich ušetrený kapitál zapoja všetky európske banky.

Jediný spôsob ako tomu zabrániť, je ten, že klient si svoje peniaze z banky vezme. Ak  to urobia všetci klienti, tak by banky mali obrovské straty a bol by to donucovací prostriedok, aby tieto „trestné“ úroky zrušili. Samozrejme, že takúto veľkú spoločnú akciu všetkých klientov by bolo potrebné zorganizovať a riadiť. Podobným spôsobom ako odbory organizujú štrajky svojich členov, aby tým dosiahli zvýšenie miezd. Ak sa klienti nedokážu a nebudú spoločne brániť proti kriminálnemu okrádaniu, ktoré bankový sektor nemilosrdne realizuje, tak sa toto ich okrádanie bude čoraz viac stupňovať.

Na druhej strane sú už banky, ktoré sa už pred dvoma rokmi rozhodli okrádať svojich klientov inou cestou, ktorá je menej „nápadná“ a menej „poburúcejšia“. Veľmi zdvihli  poplatky za bežný účet a napríklad iné banky, konkrétne aj GLS banka v Bochume zaviedla takzvaný pevný dodatočný poplatok 60 eur, ktorý stiahne za rok každému klientovi, a to okrem poplatku za vedenie bežného účtu. A tak banky globálneho sveta bezohľadne ruinujú a okrádajú svojich klientov, na rozdiel od bánk predglobálneho sveta, keď banky nielenže takéto polatky nevyberali, ale aj rozmnožovali peniaze klientov, lebo im dávali pravidelné úroky.

Voľakedy platilo – proletári sveta spojte sa. Dnes by malo platiť:

Klienti bánk spojte sa.