Je to už"počasie ako zbraň"? - dlhodobo katastrofické počasie v Európe - 1. časť

15.06.2016 23:15

To, čo sa v atmosfére dialo v uplynulých týždňoch a stále pokračuje v Nemecku, ako aj inde v Európy, to nie je normálne. Blesky z jasného čistého neba, a to doslova. Obrovské záplavy, búrkové lejaky, tornáda. Aj malé potoky sa menia na všetko zaplavujúce rieky, ktoré odnášajú autá ako hračky a topia sa v nich ľudia. Tornáda ničia celé mestečká a dediny. 

Uvediem prípad, ktorý sa odohral 28.5. v mestečku Hoppstädten, v Porýní-Falcku. Počas futbalového stretnutia sa začalo divoko blýskať, pričom obloha nad mestečkom bola úplne jasná. Jeden z bleskov zasiahol a zranil tri osoby na malom štadióne. Tento nevysvetliteľný fenomén  je zachytený aj v nemeckých médiách. Všetci prítomní na štadióne zhodne vypovedali, že nikto ani len netušil, že niečo také sa môže stať. Na oblohe neboli nijaké mraky, neschyľovalo sa k búrke, nehrmelo a odrazu z jasného neba sa blýskalo. 

Blesky za normálnych okolností vznikajú len v mrakoch, ako silné elektrické výboje a je  k tomu potrebná enormná energia. Odkiaľ sa v tomto prípade vzala, na to nie je žiadna odpoveď.

V Nemecku vládnu na mnohých miestach katastrofické pomery v atmosfére. Ale nielen v Nemecku, aj v Paríži a inde vo Francúzsku. V Paríži sa Seine vyliala až do mesta, čo sa stane raz za sto rokov. 

To všetko nie je normálne. Za tým, čo sa v súčasnosti deje medzi nebom a zemou sa ukrýva enormné množstvo energie. A to je neporovnateľne väčšia energia, ako to býva pri normálnych letných búrkach, ktoré sa jednorázove vyzúria a oblaky potom zmiznú a opäť svieti jasné slnko. 

Tentokrát je však v atmosfére všetko inakšie. Prečo? Odkiaľ sa berie na oblohe také obrovské množstvo energie, ktorá spôsobuje dlhodobo katastrofické počasie v Európe? Máj a jún predsa nie sú mesiace, kedy prirodzeným spôsobom môže prichádzať k opakovaným prietržiam mračien, neustálym silným búrkam a neustálemu blýskaniu a hrmeniu. Júl a august, keď teploty dosahujú v našom geografickom pásme 30 a viac stupňov, sú obdobím búrok, ale aj vtedy nie dlhodobých, ako sme svedkami teraz. 

Neobvyklá a opakovaná spŕška bleskov z oblohy  zabila a poranila na viacerých miestach v Európe desiatky ľudí.

pokračovanie nasleduje