Je to vôbec ešte demokracia v EÚ, alebo už začiatok diktatúry ?

15.03.2014 18:39

EÚ poslanci strany zelených a konzervatívni poslanci v Bruseli podali v európskom parlamente oficiálny návrh na zákaz vyjadrovať sa verejne k napätiu v Ukrajine pre niekdajšieho spolkového kancelára Gerharda Schrödera  Dôvod - podľa nich Schröder zastupuje pochybné záujmy. 

Gerhard Schröder sa pred niekoľkými dňami vyjadril či bolo správne postaviť krajinu, ktorá je kultúrne tak veľmi rozpoltená ako Ukrajina, pred jedinú alternatívu - asociácia s EÚ, alebo colná zmluva s Ruskom. Ďalej povedal, že to bola jednoznačne EÚ, ktorá urobila prvú veľkú chybu, čo sa postupne vyvinulo k veľkej politickej kríze. Okrem toho Gerhard Schröder vyčítal Bruselu jednostrannú podporu ukrajinskej opozície. 

 

Môj komentár: 

 

Čo všetko len dokážu americkí lobbisti v Bruseli! Dokážu zjednotiť (koľko ich to asi mohlo stáť?) tak veľmi protichodné strany. V európskom parlamente sú ich ciele a názory extrémne polarizované a panuje medzi nimi nezhoda. Odrazu si však našli spoločného nepriateľa Gerharda Schrödera. Toto je úplná politická groteska. Základom demokracie je predsa sloboda prejavu. Ak si ani taká osobnosť ako Schröder nemôže a nesmie dovoliť povedať svoj názor len preto, že situáciu na Kryme a Ukrajine vidí objektívne, tak už dávno nemáme demokraciu, ale diktát a náš diktátor sedí v Bruseli i vo Washingtone.