Je za tým česká vláda? Deník N zverejnil vážne obvinenia na adresu politika AfD Petra Bystrona

04.04.2024 21:44

Česká tajná služba BIS preto na tajnom zasadnutí kabinetu informovala, že má „zdokumentované dôkazy“ vo forme zvukových nahrávok. Tie majú dokázať, že Bystron prijímal peňažné platby prostredníctvom proruskej platformy „Voice of Europe“.

 

Portál prevádzkuje ukrajinský milionár Viktor Medvedčuk, ktorý je vraj napriek svojmu pôvodu verný Rusku.

 

Nemec českej národnosti Petr Bystron, ktorý kandiduje do eurovolieb na druhom mieste kandidátky AfD, obvinenia rázne odmieta.

 

Pre švajčiarske renomované NZZ povedal, že išlo o vyslovene „očierňujúcu kampaň“. K údajnej nahrávke vyhlásil v NZZ:

 

„Teším sa na jej zverejnenie. A hoci som pre „Voice of Europe“ poskytol dva rozhovory, nikdy som však za ne nedostal peniaze.“

 

Medzitým predsedovia AfD Alice Weidel a Tino Chrupalla dali Bystronovi ultimátum. Na všetky obvinenia vznesené voči nemu v médiách mal odpovedať do štvrtka 14:00.

 

Bystron pre agentúru DPA uviedol, že stranícki kolegovia si chceli vzhľadom na medializované informácie o ňom v českom Deník N zistiť informácie z prvej ruky, teda od neho.

 

„Česká tajná služba musí konečne zverejniť údajné nahrávky, aby bola jasno. Nemám si čo vyčítať. S vedením AfD sa osobne stretnem a všetko pokojne preberieme,“

zdôraznil Bystron.

 

O páskach zatiaľ údajne nevie ani česká vláda (naozaj nevie? Môj dlhoročný priateľ, český žurnalista, je presvedčený o opaku).

Tajná služba ich totiž politikom vraj neukázala, tvrdí Deník N.

 

Podľa správy sú vraj od „Voice of Europe“ platení aj politici z Francúzska, Poľska, Belgicka, Holandska a Maďarska. Celková suma je údajne niekoľko stotisíc eur.

 

Na X písal v tejto veci „Voice of Europe“ a hovorí o „hone na čarodejnice“:

 

„Ľudia sú nespravodlivo a nemilosrdne urážaní ako putinovci čoraz nepopulárnejšími globalistickými „elitami“. Patria medzi ne jej zdiskreditovaní lokaji v lživej mainstreamovej tlači a Sorosom financované mimovládne organizácie.“

 

Objavili sa obvinenia aj proti špičkovému kandidátovi AfD pre voľby do EÚ Maximilianovi Krahovi. Pôvodne sa hovorilo, že aj on prijal peniaze od „Voice of Europe“. Na základe citovanej správy od BIS-u sú obvinenia teraz vznesené ale len voči Bystronovi.

 

To je ale paradox – prečo je odrazu českou tajnou službou obvinený len Bystron a Krah už nie?  BIS k tomu ale neposkytla žiadne vysvetlenie.

 

V stredu minulý týždeň česká vláda zaradila prevádzkovateľov a podporovateľov internetovej platformy „Voice of Europe“ na národný sankčný zoznam. Patrí sem aj Medvedčuk.