John Kerry, minister zahraničia USA omylom priznal, že Pentagon sa chystá na útok proti Iránu

06.03.2014 11:19

John Kerry, minister zahraničia USA označil bezpečnostné opatrenia na ruských vojenských základniach na Kryme za drzú agresiu. Pričom len pred nedávnom prehlásil, ze Amerika sa naďalej pripravuje zaútočiť na Irán.

Zrejme to zabudol, alebo si neuvedomil, že po takomto vyjadrení sa len zosmiešňuje a jeho vyhlásenia nemožno brať vážne, keď potom v súvislosti s Ukrajinou vyhlási, že žiadna krajina nesmie vniknúť na územie cudzieho štátu za účelom presadzovania vlastných záujmov.

V jednom z rozhovorov so žurnalistami vyhlásil Kerry, že akýkoľvek vojenský zásah proti Ukrajine by bol obrovskou a fatálnou chybou s nekalkulovateľnými následkami.

 

Môj komentár:   

Kerry je aj doma známy tým, že hovorí len to, čo mu iní predložia a jeho výpovede sú neraz plné naivných a nezmyselných protirečení, aké sú hanbou každého diplomata.  Obviňuje Rusko z agresie a z prípravy vojny proti Ukrajne, pritom z ruskej strany nepadol ani jediný výstrel. Ale, že Amerika spolu s NATOM rozbila niekdajšiu Jugosláviu, zničila Irak, kde sa dodnes moslimovia vzájomne vraždia, po tom ako tam Washington zanechal státisíce mŕtvych po svojej zločineckej agresii, to zabúda. Podobne spôsobila pohromu v Lýbii a teraz chce dostať pod svoju kontrolu Ukrajinu, pričom zabíjanie v Kyjeve má tiež na svedomí. 

Kerry pravidelne vydáva velmi pozoruhodné protichodné vyjadrenia k politickým situáciam vo svete. Tak v roku 2011, krátko predtým ako Washington začal ostrú poltickú kampaň proti režimu v Sýrii, označil Kerry prezidenta Asada za váženého muža, ktorý dodrží slovo a s ktorým mal dobré rozhovory a je jeho dobrým priateľom. Keď sa ale vrátil do USA, už nič podobné nehovoril a 2. septembra 2013 ho už porovnával s Hitlerom a Saddámom Husajnom. Trápnejšieho ministra si Obama už nemohol vybrať !