Kancelárka Merkel drží úmyseľne v biede milióny Nemcov. A kto Slovákov?

23.09.2016 12:10

Merkel vie veľmi dobre, že v Nemecku žije viac ako 12 miliónov občanov na hranici  chudoby, alebo dokonca pod ňou.

Dva milióny nemeckých detí sa nenaje každý deň do sýtosti a nie malá časť z nich neraz pravidelne hladuje. Pritom nemecká ekonomika výborne prosperuje. Minister financií Schäuble v posledných troch rokoch získal na daniach oveľa viac ako sa predpokladalo. V roku 2015 to bolo okolo 8, 5 miliard eur viac, ako to odhadovali experti. V tomto roku sa počíta, že to bude minimálne dokonca  až 11 miliard eur naviac.

Napriek tomu Mutti-Merkel kašle na svoj Volk a oveľa viac sa stará o svoje iné „deti“, ktoré prišli do Nemecka zďaleka.

Nemecká vláda nerobí takmer nič, aby situáciu miliónov svojich úbohých a poľutovaniahodných občanov zlepšila

Merkel tým riskuje nepokoje a dokonca aj občiansku vojnu – ako to vyhlásila aj šéfka AfD, Petri - a zároveň tak aj nepriamo podporuje neonacistickú stranu NPD.

Markus Gerabka, renomovaný vedec-ekonóm z Deutscher Institut für Wirtschaftsforschung – Nemecký inštitút pre výskum ekonomiky - tvrdí a zároveň ostro kritizuje, že Mutti-Merkel vedome a úmyseľne necháva a vytvára podmienky preto, aby množstvo Nemcov žilo v biede a núdzi, lebo je toho názoru, že spoločnosť potrebuje širokú vrstvu úbožiakov ako odstrašujúci príklad. Ako niečo, čo iných od strachu, aby nedopadli takisto, núti k tomu, aby doslova dreli a poslúchali „vrchnosť“ za každých okolností – to zvyšuje produktivitu a superbohatým dovoľuje, aby sa stali super-superbohatými.

Apropos – Karol Marx mal takmer vo všetkom pravdu, čo tvrdil o kapitalizme a o jeho vykorisťovaní!  Prečo sme ho za to dlho len preklínali a zatracovali? A prečo sme radšej verili na posvätnosť kapitalizmu – a to doslova ako na Boha? Čoraz viac moderných, sociálne mysliacich ekonómov, ale aj niektorí politici, ho oprášilo a odrazu so zdvihnutým prstom opakujú jeho pravdy a múdrosti! A sú medzi nimi aj kresťansko-konzervatívni. Jedným z nich je aj bavorský politik CSU – Gauweiler.

Merkel drží kopu Nemcov v biede a nedostaku predovšetkým svojou daňovou politikou. Zvýšením Mehrwertsteuer (daň z obratu) , opäť ubrala z mála, ktoré majú chudobní, aby tak mali ešte menej. Súčasné zníženie dane z výnosov kapitálu urobí bohatých ešte bohatšími.

Kolínsky profesor ekonomiky Christoph Butterwegge prehlásil, že spoločnosť v réžii kancelárky Merkel potrebuje núdzu a biedu ako odstrašenie, lebo  tým existuje trvalá hrozba a tento stav drží spoločnosť založenú na individuálnom výkone v strese a obavách o budúcnosť, a to robí z jej členov poslušných „otrokov“ a stádo, ktoré ide predpísaným smerom.