Každý ďalší deň vlády kancelárky Merkel škodí Nemecku

04.06.2020 23:20

Kancelárka oklamala a klame Nemcov aj naďalej, a to v takej miere a v takých závažných záležitostiach ako to dosiaľ neurobil  ani len v náznakoch žiadny iný politik povojnového Nemecka.

Merkel je veľkou hanbou pre skutočných nemeckých demokratov, ako je napríklad Angelika Barbe,

Angelika Barbe (od roku 1996 v CDU), bývala oponentka komunistického režimu v NDR, spoluzakladateľka SPD v NDR a do roku  1994 členka predsedníctva celonemeckej SPD vyhlásila: 

„Každý ďalší deň vlády Merkel škodí Nemecku. Každý kto nejde na ulicu (protestovať), ten zlyhal.“

Povedala to minulý tyždeň v rámci rozhovorov Night Talk, ktoré robí Petr Bystron (AfD). Bola tam jeho jediným hosťom.

Ich hodinový rozhovor sa niesol v znamení tvrdej a neúprosnej kritiky kancelárky Merkel, ktorú A. Barbe veľmi dobre pozná ešte z NDR  a vie o nej, že už v mladosti bola horlivou a poslušnou funkcionárkou komunistickej mládežníckej organizácie FDJ.

V rozhovore sa zmienila aj o tom, aká je situácia vo vnútri CDU a zdôraznila, že v strane sú viacerí členovia, ktorí ostro odsudzujú vedomé drancovanie Nemecka za réžie Merkel a zároveň s veľkými obavami sledujú čoraz väčší posun CDU do ľava.

Merkel to výrazne demonštrovala aj nedávno, keď dosiahla, že na veľký tlak „dobrovoľne“ musel odstúpiť len deň po svojom zvolení za šéfa vlády Durínska, Thomas Kemmerich (FDP), a to len preto, lebo bol zvolený aj hlasmi AfD. Krátko na to bol zvolený v opakovaných voľbách (s „tichým aktívnym“ súhlasom Merkel) Bodo Ramelow (Ľavica) za durínského predsedu vlády.

Barbe pripomenula, že tí členovia CDU, ktorí sú za konzervatívne pravicové hodnoty, tak ako ich strana vyznávala od čias kancelára Konráda Adenauera až kým neprišla Merkel, sú zhromaždení vo WerteUnion a sú oponentami kancelárky a jej verných.