Kedze nie vsetci, co ma citaju tu, na webe, navstevuju i moj blog, tak aj tu tieto riadky:

01.11.2017 18:21

Tento Blog je podakovanim za mnoho vasich mailov, takmer 30 za 2 dni (a o P.Ruskovi, ako som ho poznal ja),

ktore mi prisli ako odozva na moj blog o Sumeri z 25.10. (teraz je uz mnou vymazany). Bol som dojaty velmi z vasich reakcii a velmi prekvapeny a preto moja vdaka touto cestou. Bolo to takmer 30 mailov, ktore mi od vas prisli v priebehu len dvoch dni, kde ste mi vyjadrili vasu vdaku a vas obdiv za to, co vsetko moje blogy ponukaju. Len dva z tychto mailov boli primitivne a urovnou ubohe – urazajuce.

Dokonca v troch mailoch bolo expresivne zdoraznene, ze som najvsetrannejsi a najlepsi bloger pisuci po slovensky. Taku odozvu som naozaj necakal – prekvapilo ma aj to, ze tolki z vas si zistili moju mailovu adresu.

V jednom z mailov, ktory ma mimoriadne oslovil – a bol velmi dlhy – o.i. stalo:

„Pan Bednar, v dnesnom svete je vsetko manipulovane a velmi manipulovane su aj slovenske media a samozrejme aj iste veci okolo blogov v nich. Ale ved  Vy to najlepsie viete aj sam.

Vasu vynikajucu tvorbu, ktora je v ramci SR uplne jedinecna, sledujem odkedy vysla  u nas Vasa prva kniha Tajomstva a proroctva Kozmu.

Vydavatelstvo Ars Stigmy, ktore viedol moj dobry priatel, basnik Gustav Hupka, som uplnou nahodou navstivil par dni potom, ked ju Gusto na jar 1993 vydal. Hned mi ju nadsene ukazoval ako unikat slovenskej literatury faktu a ako prvu knihu svojho druhu u nas. Hned som si ju vzal a precital za den. Chytila ma za srdce.  Ako ziadna kniha dovtedy. A odvtedy citam vsetko, co ste u nas napisali. A pravdaze aj vsetky Vase vyborne blogy…….A pravdaze to nie je ziadne bozie riadenie, ze odrazu ludia citaju ovela viac Vase davne blogy, ako tie najnovsie, ako aj o Sumeri, ktory bol vynikajuci, ale je to len riadenie a ci nariadenie………….“

Aj tento mail ma velmi dojal a vyvolal mnohe spomienky na rok 1993, ked som stravil niekolko mesiacov v Blave a robil pocetne rozhovory o knihe pre noviny, radia a televiziu.

A k tomu, co tento pan napisal o slovenskych mediach dodam:

Mam s mnohymi z nasich medii tie najhorsie skusenosti (aj so Slov. rozhlasom, s ktorym som volakedy uzko spolupracoval, ked tam boli moji priatelia Reznik a Materak, ale boli tam aj dobre skusenosti) – nieco, co som ani s nemeckymi ani s rakuskymi mediami nikdy nezazil.

Len dva priklady:

Parlamentne listy, kde som na ich prosbu prispieval pocetnymi clankami a pribehmi asi poldruha roka – do zaciatku tohto roku. Potom prisiel novy sefredaktor a ten to bezdovodne a nehanebne zrusil. A riaditelka vydavatelstva Olga Dubravska sa v celom pripade zachovala tiez vierolome a necestne.

Mam obsiahlu mailovu korespodenciu s nou i jej redaktormi – len krutenie, prekrucanie a  vyhovaranie. O. Dubravska nema pre mna nijaku kvalitu ani ludsku, ani zurnalisticku. U mna v redakcii by nemohla pracovat ani minutu. Neznasam nekompetentnych ludi, a ktori naviac nedodrzia to, co povedia.

To iste plati pre sefredaktorku SME a jednu jej redaktorku. Aj tie sa zachovali nehanebne a necestne a neodborne. Aj to mam zadokumentovane v minulorocnej mailovej korespodencii s nimi.

Mimochodom, k manipulaciam vsetkeho mozneho aj nemozneho v SR, ako sa u nas bezne robia, nemozem v tejto suvislosti nemysliet aj na Pavla Ruska a na jeho „velmi, prevelmi podivne“ obvinenie policiou.

P. Ruska poznam od r.2001, ked sme sa prvy krat stretli v Markíze a mali sme dlhsi, velmi plodny pracovny rozhovor, tykajuci sa zlepsenia propagacie SR v mediách Zapadu, kde v tom case bola nasa krajina predstavovana len extremne negativne.

Pricom v SR nikto proti tomu nic nerobil. Poznal som ho ako jedneho z mala slov. politikov, ktory dodrzal vsetko, na com sme sa dohodli, aby sme to spolocne zrealizovali a nasa spolupraca trvala niekolko rokov a bola velmi prospesna pre Slovensko.

Som presvedceny, ze Pavol Rusko nebol schopny dat niekoho zavrazdit!

Apropos, ked bol na vrchole moci, tak sa mu vsetci „pchali do z….“, vcitane niektorych sucasnych politikov. Teraz, ked je dole, tak sa do neho kope ako do odpadu – to je, zial, typicky slovenske. Pred mocnymi sa ideme „pokakat“, voci tym co su dole pod nami, si dovolime vsetko!

Je to zbabele a ubohe, co sa deje teraz.

Policia v SR neraz obvinuje istych ludi velmi rychlo, a to so „vsetkym, co s tym suvisi a k tomu patri“.

Existuju v tomto smere konkretne informacie napr. aj v „investigativnom sektore“ Nemecka. Je o tom informovana aj nemecká polícia a nemecká státna prokuratúra v dvoch nemeckych velkomestach. Ide o nieco podobne ako teraz s Palom Ruskom.