Kolín sa islamizuje ďalej a po Frankfurte je 2. nemeckým mestom, ktoré má v uliciach moslimské religiózne osvetlenie ako prejav úcty k Ramadánu – tak ako som to predpovedal!

09.03.2024 12:27

Kolín nad Rýnom je  viac ako 2000-ročné mesto na Rýne v západnom Nemecku a kultúrne centrum jeho veľkého regiónu.

 

Spolu s Trierom je najstarším mestom Nemecka, pričom obe tieto mestá založili starí Rimania. Kolín je štvrtým najväčším mestom Nemecka a má okolo 1,15 milión obyvateľov, z ktorých je asi 120 000 moslimov, ktorí majú v meste do 50 mešít.

A tak je Kolín popri Berlíne tiež aj akýmsi „malým Istanbulom“ v Nemecku.

 

Ešte 5.marca som v jednom článku písal, že mesto Frankfurt nad Mohanom sa chváli, že sa stalo prvým mestom v Nemecku, ktoré má takéto moslimské osvetlenie zavesené.

Tam som uviedol o.i.:

„Primátor Jusuf Mike (rodák zo Sýrie) si myslí, že ich príklad budú nasledovať aj ďalšie nemecké mestá.“

K tomu som dodal: 

„Ja si to nemyslím - ja som o tom absolútne presvedčený.“

A len o pár dní neskôr sa toto „proroctvo“ už aj naplnilo. 

 

Ďalšie nemecké mesto sa zdobí na Ramadán! Od tohto týždňa každý, kto sa prechádza ulicami mesta s veľkolepou jedinečnou kreťanskou Katedrálou, tak uvidí v meste okrem iných moslimských religióznych ozdôb aj žiariace polmesiace a svetlom žiariace slová „Kareem“ a „Ramadán“.

 

Na tento mesiac pôstu (10. marca až 9. apríla) tu teraz moslimovia dostávajú vlastné slávnostné religiózne osvetlenie, ktoré Nemci dosiaľ mali a poznali len z kresťanských Vianoc.

 

A čo na tom, že mnohí kresťanskí občania mesta sa na túto moslimskú „novinky“ hnevajú a nesúhlasia s ňu, to predstaviteľov mesta, ktorí to odsúhlasili, vôbec nezaujíma! Aj to patrí k nemeckej „demokracii“ – občania musia akceptovať to, čo „demokrati“ rozhodnú.