Koniec Sorosa v EÚ? Steve Bannon plánuje pravicovo-konzervatívnu revolúciu v EÚ

28.07.2018 22:14

Steve Bannon, bývalý poradca Donalda Trumpa a člen radikálnych pravicových kruhov v USA chce v EÚ založiť radikálne hnutie s názvom The Movement. Hnutie má vyvolať v Európe pred európskymi parlamentnými voľbami začiatkom budúceho roka pravicovo populistickú revolúciu.

Tak plánované Bannonove aktivity v Európe označil spravodajský portál Daily Beast. Steve Bannon chce prísť už v novembri do Európy, aby intenzívne pracoval na svojom koncepte a intenzívne kontaktoval významných európskych predstaviteľov konzervatívnej pravice vo Francúzsku, Taliansku, Nemecku, Maďarsku, Rakúsku, Holandsku, Dánsku a Belgicku.

Portál oznamuje, že Bannon chce, aby v európskom parlamente vznikla veľká pravicovo-populistická superskupina, do ktorej bude patriť aspoň tretina všetkých europoslncov. Taký veľký blok súhlasne reagujúcich poslancov bude môcť extrémne ovplyvňovať procesy v parlamente, prípadne iné procesy zas rušiť a rozbíjať.

Bannon sa o Sorosovi vyjadril, že je brilantný, ale brilantný diabol. Chce urobiť všetko preto, aby so svojimi európskymi priateľmi úplne oslabil vplyv Sorosa v Európe.

Kto ale stojí za týmto poslaním Bannona možno len špekulovať. V každom prípade sú to pravicoví konzervatívci v USA.

V tejto súvislosti nie je bez zaujímavosti, že Bannon bol v Londýn v tom istom čase, keď tam nedávno prišiel na návštevu aj prezident Trump. Stretol sa tam s niekoľkými predstaviteľmi európskej konzervatívnej pravice. Bannon je úzko spriatelený aj s veľvyslancom USA v Nemecku, ktorý má veľmi dobré kontakty k AfD a otvorene dáva najavo, že prechováva sympatie k tejto strane.