Korupcia ministra Altmaiera? „Pomohol“ zvýšiť zisky koncernu Kohlpharma?

19.10.2019 15:10

Nemecký minister hospodárstva Altmaier CDU, je upodozrievaný z toho, že protizákonným spôsobom zneužil svoj úrad v prospech farmaceutického koncernu, ktorého hlavné sídlo sa nachádza v meste Merzig a ten je zároveň aj jeho volebným obvodom.

Jedna nezávislá nemecká internetová platforma uverejnila pred dvoma dňami závažné informácie, ktoré Altmaiera veľmi kompromitujú. Ak nedokáže isté veci dôkladne vysvetliť, tak hrozí  prepuknutie veľkého škandálu.

Platforma uvádza, že minister pozmenil jednu už dohodnutú zmenu zákona takým spôsobom, že z nej bude mať prospech koncern Kohlpharma. Informácie platformy poukazujú na to, ako sa Altmaier zasadil za zachovanie jedného článku zákona, ktorý mal byť z neho vyňatý. Z toho bude profitovať predovšetkým jedna firma – s ministrom „spriaznený“ koncern Kohlpharma. Koncern je najväčším nemeckým importérom liekov a už dohodnutá zmena zákona by spôsobila zníženie importu liekov a tým aj citeľný pokles jeho ziskov.

Šťastím koncernu bolo, že minister Altmaier je už dávno jeho „spriaznenou dušou“ a stará sa  „dojímavo“ o jeho dobro. Aj keď s najväčšou pravepodobnosťou to nerobí celkom nezištne, ale podľa zaužívanej zásady – niečo za niečo.

O dôvernom prepojení Altmaiera s koncernom svedčí aj to, že keď miestna organizácia CDU v Merzigu (ktorej súčasťou je aj minister) pozýva na svoju tradičnú oslavu Nového Roka, tak sa toto podujatie koná v priestoroch koncernu Kohlpharma, kde je samozrejme prítomné aj jeho predstavenstvo.

Na toto veľmi závažné obvinenie  musí minister Altmaier  teraz nejakým spôsobom reagovať. A to o to viac, že sa vždy v každej situácii dával ako bezúhonný  politik, ktorý sa nedá nikdy nikým zatiahnuť do žiadnych nezákonných machinácií.

Už len dodám, že Altmaier je mimoriadne prefíkaný ľstivý politik s výbornou verbalitou a je mazaný všetkými masťami. A v neposlednom rade je aj pravou rukou kancelárky a je jej veľmi lojálne oddaný.