Len psychopati zo Spieglu môžu v článku obviňovať Putina z toho, že v Nemecku prudko klesol blahobyt!

23.04.2024 21:58

Spiegel je taký nenávistne protiruský, taký  devótne bidenovsko-proamerický a taký nenávistne antitrumpovský,  že ho možno zaradiť do kategórie poplatno-žumpového žurnalizmu.

 

Teraz Spiegel zverejnil článok s titulkom „Drahá energia, inflácia, obchodné konflikty – ruská útočná vojna stojí Nemecko 160 miliárd eur“

 

To  je opäť samozrejme len obrovská lož a čistá  antiruská propaganda, pretože Spiegel obviňuje Rusko z toho, čo zavinila a spôsobila Nemcom len a len  devótna vazalsky-proamerická  politika Spolkovej vlády. Putin naozaj nemôže za to, čo rozhodli „bábky“ v Berlíne a Bruseli.

 

Politika a médiá v Nemecku obviňujú iných za katastrofickú politiku spolkovej vlády a Bruselu. Covid bol kedysi „zodpovedný“ za hospodársku krízu, aj keď hospodárska kríza bola výsledkom nezmyselných korona opatrení.

Za rast cien elektriny môže údajne človekom spôsobená klimatická zmena a aj Rusko, no samozrejme nie úplne šialená energetická politika  Berlína a Bruselu.

 

A samozrejme, že za všetko môže vo všeobecnosti Putin, hoci naozaj nemôže za to, že Brusel a Berlín uvalili protiruské sankcie, ktoré spôsobujú oveľa viac škody Nemecku a EÚ ako Rusku.

 

Už by konečne mal niekto povedať redaktorom nemeckých médií, že úmyselne klamú a zavádzajú (pretože to dobre vedia), keď nepriznajú, že je to vláda  v Berlíne, ktorá je zodpovedná za to, čo sa v krajine deje.

 

Nadácia Hansa Böcklera vypočítala, aké zlé to v skutočnosti  s nemeckou ekonomikou naozaj je. Nemecko podľa toho prišlo v dôsledku vojny na Ukrajine o päť percent hrubého domáceho produktu ročne. To je v priemere okolo 2 600 eur na osobu a rok.

 

Der Spiegel o tom podrobne informoval a v článku sa okrem iného čitateľ „dozvie“:

 

„Strata prosperity v Nemecku je vyššia ako v iných krajinách, povedal Sebastian Dullien z Nadácie Hansa Böcklera.

Vo Švédsku je to 1700 eur, v Taliansku len 230 eur. Priemer v EÚ je okolo 880 eur. Nemecko má niekoľko štrukturálnych charakteristík, vďaka ktorým je ekonomicky obzvlášť zraniteľné. Máme veľmi veľký priemyselný sektor. To znamená, že spotrebujeme veľa energie a tá mimoriadne zdražela (to všetko má na svedomí ale len „zlý“ Putin).“

 

Podľa prepočtu Nadácie Hansa Böcklera teda stojí Nemcov protiruská politika spolkovej vlády 2 600 eur na obyvateľa ročne.

 

Po  tomto „vysvetlení“ si tí Nemci, ktorí nevedia spočítať ani dva a dva, môžu pokojne vydýchnuť a povedať si, ako dobre, že máme vo vláde Zelených – a vďaka Zeleným naše Nemecko už nebude mať dlho veľmi veľký priemyselný sektor“.

 

Zelený nemecký minister hospodárstva Habeck, „úspešnejší“ ako autor kníh pre deti, sa už verejne teší, že Nemecko teraz vďaka deindustrializácii vypúšťa menej CO2, a zelená ministerka Baerbock, kastrofálna úroveň vzdelania, chodiaca na dvoch nohách, pred časom vyhlásila, že Keňa je pre Nemecko vzorom klimatickej politiky.

 

A práve vďaka Zeleným sa nemecká ekonomika rozvíja týmto smerom, takže Nemecko sa pomaly približuje k príkladu Kene.