Lietadlá a lietajúce stroje staroveku - Prvý pohľad do dávnej minulosti

16.07.2014 00:18

Prvý pohľad do dávnej minulosti

 

V roku 1891 sa splnil pradávny sen ľudstva. Nemeckému inžinierovi Ottovi Lilienthalovi sa podarilo ako prvému človekovi letieť vo vzduchu a síce v klzáku, ktorý si sám postavil. Celé stáročia si ľudia mysleli, že niečo také je nemožné a nedosiahnuteľné. Ale to isté si mysleli ľudia aj o cestovaní s vysokými rýchlosťami, o prenose ľuskej reči na veľké vzdialenosti alebo o prenose pohyblivých obrazov na diaľku a podobne. Počítače a robotery, stavba mrakodrapov a či prechádzka na Mesiaci, to všetko platilo len ako výplod ľudskej fantázie a nie ako možná realita. Dnes vieme, že to nie je fantázia a žijeme vo fantastickej realite, lebo sme obklopení takými úžasnými vyspelými technickými vymoznosťami, ktoré pre našich predkov zneli len ako zázraky a o ktorých si mysleli a boli presvedčení, že sú možné len božským bytostiam.

Letieť niekde vysoko  lietadlom nad oceánom na iný svetadiel je pre nás úplne bežná záležitosť. A keď na obrazovkách televízorov pozorujeme let rakety zo Zeme niekde do medziplanetárneho priestoru, tak nás to tiež už nenapĺňa žiadnym mimoriadnym úžasom. 

Ak sa pozrieme do lexikóna, tak sa tam môžeme dočítať, že história letectva začala koncom 19. storočia kĺzavým letom Lilienthala a prvým letom  prvého motorového lietadla v roku 1903, ktoré skonštruovali bratia Wrightovci. 

Ale je tomu skutočne tak? Nemože byť, že lietadlá a lietajúce stroje existovali na našej planéte už aj dávno pred naším časom?

V tomto rozprávaní na pokračovanie sa dozvieme, že to vôbec nie je tak, ako si myslíme a veríme a že oficiálna veda nás v tomto zavádza, ako aj v mnohých iných oblastiach - napríklad v egyptológii, ale aj v sumerológii a tiež aj v histórii vzniku monoteizmu a podobne.

Vyvracanie tvrdenia, že lietadlá existujú až od dvadsiateho storočia začneme nasledujúcim faktom. Jeden z najúžasnejších a najprekvapujúcejších archeologickych nálezov ľudskej histórie ležal roky nepovšimnutý alebo aj ignorovaný v múzeách Kolumbie, USA a Nemecka. Je to neveľký klenot zo zlata, ktorý úplne revolučne torpéduje klasickú históriu lietania a lietadiel a rovnako aj náš svetonázor, ktorý panuje o vývoji našej civilizácie. V tomto zmysle museli existovať už v staroveku lietajúce stroje. 

 

pokračovanie nasleduje