Lipsko ukázalo pravú tvár ľavicového terorizmu. A SPD a Ľavica s ním sympatizujú. AfD to dávno vie

04.01.2020 23:46

V Lipsku vo štvrti Connewitz, ktorá je ovládaná extrémistickými ľavicovými štruktúrami, spolu s Antifa, prišlo počas silvestrovskej noci k prudkým zrážkam medzi políciou a ľavicovými extrémistami. Pritom bol ťažko zranený 38 ročný policajt a niekoľkí policajti utrpeli ľahšie zranenia. Politické strany teraz vedú kontraverzné debaty o tom, čo sa v Connewitzi udialo a čo vyvolalo celonemecké diskusie a malo veľký ohlas aj v médiách.

Veľké pobúrenie verejnosti spôsobilo následné vyhlásenie vedúcich politikov Ľavice, ktorí kritizovali políciu za údajné úmyselné vyprovokovanie zrážok, čím sa jednoznačne postavili na stranu extrémistov ľavicového spektra. Ale veľmi zarážajúce a nečakané bolo predovšetkým to, že aj šéfka SPD Saskia Eskens, kritizovala postup polície.

V ostrom protiklade k tomu je reakcia CDU.  CDU žiada konzekvencie od primátora Lipska, Burkharda Junga SPD. Obviňuje ho z toho, že on a jeho koalícia už veľmi dlho nič nepodniká proti týmto ľavicovým štruktúram, ktoré atakujú políciu v Lipsku nie po prvý raz. Tak sa vyjadril šéf lipskej CDU Thomas Feist a prízvukoval, že Jung dovolil, aby sa Lipsko stalo centrom ľavicového extrémizmu.

Hans-Peter Friedrich CSU, poslanec Bundestagu  a niekdajší nemecký minister vnútra povedal po udalostiach v Lipsku:

„Tam sa ukázala skutočná nenávistná tvár ľavicového terorizmu. Je na čase vytvoriť iniciatívu Spoločne proti ľavicovému teroru.“

Saský minister vnútra Roland Wöller CDU:

„Útoky na policajtov a policajtky v Connewitzi boli vedomé a cielené útoky  na životy ľudí – životy policajtov. Cieľom týchto ľavicových provokácií nebolo nič iné, ako demonštrácia násilia a chaosu.

Minister vnútra Severného Porýnia-Vestfálska, Joachim Stamp FDP sa k Lipsku vyjadril nasledovne:

“Kto  proti tomu nič nepodniká, ten pokladá ľavicový extrémizmus za niečo pokrokové.“

Naproti tomu odhalila dokonale svoju pravú proextrémistickú tvár ľavicová poslankyňa saského parlamentu Juliane Nagel:

„V Connewitzi chcela polícia, v radoch ktorej bolo veľa pravicových sympatizantov, demonštrovať svoju silu.“ 

AfD politik Martin Hess povedal, že Nagel neprávom obviňuje políciu a tým útočí proti nemeckému štátu v jeho súčasnej forme a zdôraznil, že kto tak robí, ten nemá právo byť politikom v Nemecku.

Šéf berlínskej AfD Georg Pazderski sa vyjadril priamo a jednoznačne:

„To, čo sa udialo v Lipsku na Silvestra, ukázalo jasne, že nebezpečie pre vnútornú bezpečnosť Nemecka vychádza z ľavicového extrémizmu, zo skupín mladých mužov migrantov, z islamských fanatikov a z arabských veľkoklanov.“

Nielen v tomto prípade dramatickej silvestrovskej noci v Lipsku, ale už aj v iných prípadoch sú časti CDU tej istej mienky ako AfD.

A Merkel mlčí – mlčí, ako vždy, keď by nevyhnutne mala niečo povedať.